Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Tillbaka från semester!

Och nu tar vi nya tag här på bloggen! Det kommer ske lite förändringar, mest till det bättre hoppas jag- förberedelserna är i full gång. Ni som är uppmärksamma har sett en ny header, den kommer ändras lite grann men mer om det om ett par veckor. Fre den 24 aug kl. 17.00 – 22.00 och lör 25 aug kl. 10.00 – 17.00 är det Ljungsbro Marknad som jag kommer att delta i. Ni som bor i närheten får gärna komma förbi och säga hej, då blir jag glad! Jag håller på att sy upp mycket nytt som jag kommer att sälja till marknadspris.
I övrigt har jag mycket beställningar, augusti är redan fulltecknad men ni som vill beställa få gärna göra det men leveranstiden är lite längre just nu. Under juli månad har jag inte sytt så hemskt mycket och det jag har gjort har varit till familjen och mig själv. Nedan en klänning i viskosjersey, ett lite slinkigare material med härligt tungt fall, perfekt att göra vuxenkläder av. Jag hittade en stuvbit på Ohlssons och testade då ett nytt mönster från en Ottobre dam-tidning.

Från början var det en topp men jag sydde in i sidorna och förlängde till klänningslängd. Inte svårt alls. Det som var klurigt var att sy i viskosen, den ville gärna glida undan, till och med under overlockmaskinen som annars är en klippa när det gäller mjuka material. I halsen gjorde jag muddning, dvs overlockade fast en dubbelvikt remsa. Jag brydde mig inte om att sticka fast den för den låg slätt och fint från början. I stället för vanlig fåll gjorde jag en liten vikning ett par cm från kanten och stickade fast. Yttersta kanten är alltså helt rå och förhoppningsvis kommer den krulla sig lite efter tvätt.

 

Nya tyger

Snart har jag tjatat nog om Syfestivalen men jag måste ju visa resultatet. Några av inköpen visas här men alla tyger har jag lagt upp på Facebook, gå gärna in där och ta en kik! Om du inte redan gillar Emsters Alster på fejjan så tryck på knappen vettja! Vad gäller festivalen så blev jag sugen på nästan alla hantverk som visades där. Stickning och virkning är ju bland det bästa man kan göra när man kollar på TV, kanske skulle ha ett litet (betoning på litet) projekt nu i höstkvällen!

Mer tyg

Här kommer ännu några meter tyg! De jadefärgade elefanterna och det vit/jade-randiga är exakt samma nyans men elefanternas färgåtergivning är bättre på dessa bilder. Drakarna matchar det blå enfärgade. För att se mer av de tyger jag syr av, kolla fliken TYGER längst upp på sidan.

Nya tyger

Här kommer lite nya tyger! Alla är i jersey, alltså mjuk stretch som passar fint till mössor, muddbyxor, tröjor, bodies med mera.

a

Mera tyg och molnkit!

Idag kom två paket med tyger, ett från Jny Design och ett från Jofotex (bilderna är lånade från respektive inköpsställe).

Stjärnor: Rosa på ljusrosa, lila på ljuslila och vita stjärnor på brun botten.

Moln i cerise, gult och rött

Två enfärgade joggingtyger som på bild inte är särskilt upphetsande men som är mycket fina i verkligheten. Dessa är till kommande små heldressar med dragkedja upp i luvan.

Till sist en oredigerad bild på lite molnkläder till två bröder. Tröja och t-shirt i stl 104 och två bodys i stl 80 till familjens två yngsta husvagnssemesterfirare!

Mysbyxor och syfestival

Helgen kan summeras som tre härliga dagar med syfestival i Jönköping, besök hemma hos mina föräldrar och underbar sol! Jag har inte sytt någonting men dagens mysbyxor blev klara i torsdags och ska överlämnas snart. De är sydda i tre olika sorters kvalitéer. Det ljusrosa tyget är jogging från Jofotex med en applikation i ett rosa stjärntyg. De gröna molnen är kända, Jny Design. Iris visa är köpt av Strömming, interlock av ekologisk bambu och har ett tungt härligt fall. Det var svårt att hitta en matchande mudd till men den här gulorangea var helt okej. Köpt på min lokala tygaffär.

Jag måste också visa lite tyger från festivalen i fredags. Jag köpte lite till och bilder finns under inlägget Tyger, klicka på länken på vänster sida. Kolla det här lejontyget i stretchig jersey. Tyget är delat så halva bredden visar framsidan av lejonen och andra halvan baksidan. Det ska naturligtvis utnyttjas!


Sedan var det premiär för köp hos E-slöjd. Jag har beundrat dessa tyger men dragit mig för att köpa eftersom det är nästan dubbelt så dyrt som andra tyger. Nu köpte jag en meter blårandigt och en halv meter gult och är så glad över känslan och färgerna i tyget.

Nya tyger och ett gäng mössor

Jag fick paket från Jny Design häromdagen och nu är de tvättade och syklara. Synd bara att min maskin är på service, men lite klippning kan man ju alltid göra.

Färgerna sedda uppifrån och ner är svart, grön, mörkbrun och röd.

Rött och svart stjärntyg.

I förra veckan sydde jag upp lite mössor, de flesta i storlek som passar barn runt 4-7 år. Jag gjorde också en pyttemössa i det röda aptyget som tillsammans med en dregglis ska bli en liten present till en babyshower,  en slags fest innan bebisen kommer.

Mer tyg

Idag kom ett paket från Stoff & Stil så jag var snabb och hämtade ut det. Jag glömmer alltid lite vad jag köpt men här kommer lite bilder. Jag köpte även lite enfärgad mudd och till sist en bit tunt jeanstyg som jag inte är säker på att jag gillar :-) .

Jersey, ränder och apelsinfärgat

Svårt att fånga på bild men denna koksgrå velour är supersnygg.

Vävda tyger, fina eller hur!

Och så lite fleece!

Nya tyger och fråga

Jag har tyvärr inte varit på Syfestivalen i Stockholm och köpt dessa tyger utan fick nöja mig med näthandel. I höstas kom jag dock dit och handlade en hel del! Det är ju så kul att få klämma och känna på de olika kvalitéerna och kanske hälsa på människor man bara haft en bloggbild av förut. Däremot tänker jag mig eventuellt till festivalen i Jönköping i april. Vet någon något om den, vilka olika utställare som kommer osv?

Tygerna ovan är inhandlade på nätet och från JnyDesign. Åtminstone två av tygerna är lite tjejiga, cerisa moln och rosa stjärnor och eftersom jag har en liten kille har det inte funnits sånt i mitt förråd förut. Det var hursom helst väldigt kul att sy av dem och det blev två mössor den här gången. Lagom till våren är de fodrade med vit stretchig jersey. De ligger i butiken om någon är intresserad.

Lille mannen själv verkade dock uppskatta mössan och ville inte ta den av sig i första taget…

Tyger

 


Sommar

Violer, ljusblå, bruna och lila


Klarblått/vitt

Svartvita ränderLejontyget är delat i fram- och baksida, kul va! (Finns bara lite kvar)


Ovan vävt tyg i limegrönt och ljusrosa

Uppdatering april 2011: Svamptyget är slut


Uppdatering april 2011: Endast det gula fordonstyget finns kvar.
Molntyger sedda uppifrån och ner: svart, grön, mörkbrun och röd.

Rött och svart stjärntyg

Alla tyger ovan är jersey eller interlock dvs mjuka tyger som passar fint till tröjor, byxor, mössor och klänningar. Nedan finns ett urval av velour som används bland annat till mysbyxor och klänningar.

Jersey, ränder och apelsinfärgat

Svårt att fånga på bild men denna koksgrå velour är supersnygg.

Vävda tyger, fina eller hur!

Och så lite fleece!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010