Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Tillbaka från semester!

Och nu tar vi nya tag här på bloggen! Det kommer ske lite förändringar, mest till det bättre hoppas jag- förberedelserna är i full gång. Ni som är uppmärksamma har sett en ny header, den kommer ändras lite grann men mer om det om ett par veckor. Fre den 24 aug kl. 17.00 – 22.00 och lör 25 aug kl. 10.00 – 17.00 är det Ljungsbro Marknad som jag kommer att delta i. Ni som bor i närheten får gärna komma förbi och säga hej, då blir jag glad! Jag håller på att sy upp mycket nytt som jag kommer att sälja till marknadspris.
I övrigt har jag mycket beställningar, augusti är redan fulltecknad men ni som vill beställa få gärna göra det men leveranstiden är lite längre just nu. Under juli månad har jag inte sytt så hemskt mycket och det jag har gjort har varit till familjen och mig själv. Nedan en klänning i viskosjersey, ett lite slinkigare material med härligt tungt fall, perfekt att göra vuxenkläder av. Jag hittade en stuvbit på Ohlssons och testade då ett nytt mönster från en Ottobre dam-tidning.

Från början var det en topp men jag sydde in i sidorna och förlängde till klänningslängd. Inte svårt alls. Det som var klurigt var att sy i viskosen, den ville gärna glida undan, till och med under overlockmaskinen som annars är en klippa när det gäller mjuka material. I halsen gjorde jag muddning, dvs overlockade fast en dubbelvikt remsa. Jag brydde mig inte om att sticka fast den för den låg slätt och fint från början. I stället för vanlig fåll gjorde jag en liten vikning ett par cm från kanten och stickade fast. Yttersta kanten är alltså helt rå och förhoppningsvis kommer den krulla sig lite efter tvätt.

 

3 comments to Tillbaka från semester!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010