Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Hoodie till liten tuffing

I lördags hade några vänner och jag sydag hemma hos mig. Vi började med sconesfrukost och körde sedan hårt med symaskinerna hela dagen. Jag färdigställde ett par tröjor, sydde en pyjamas till Storebror här hemma och till sist sydde jag klart en turkos hoodie. Bilden nedan visar en liten kille i en blå hoodie. Den är från maj 2011 och den första i raden av tre till samma kille.

Här kommer nästa, ett år senare och den här gången en limegrön variant.

Nu borde den unge mannen vara tre år ungefär och nästa hoodie är skarpt turkos. Egentligen var önskningen isblå men efter att ha sökt med ljus och lykta föreslog jag den här färgen istället och den gick hem. I kombination med lejongul/orange och vitt blev den riktigt fräsch. Eftersom den läggs på lådan i morgon har jag såklart ingen bra bild på den riktiga ägaren men sonen har ungefär samma storlek så han testade motvilligt.

 

 

 

 

Limegrön munkjacka

Härom veckan fick jag äran att göra en hoodie/munkjacka till en liten goding. Mamman beställde en blå förra året som du kan se här och nu är den urvuxen och det var dags för en ny. En i limegrön jogging med det fina uggletyget från Jofotex. Hoodien gör jag som en halv heldress med mudd i midjan och ganska pillig att göra, speciellt fodret i luvan tycker jag är viktigt att få till snyggt över skarven jacka-luva. I övrigt är det en enkel modell med kantade fickor i fram som jag syr fast i nederkant och sen stickar ner runt om.Tack till mamma N för de fina bilderna!

Värsta söta killen!

För några veckor sen sydde jag en munkjacka i onepiece-stil det vill säga att dragkedjan gick ända upp i luvan och fickorna är likadana som de jag gör till mina heldressar. Jag är alltid lite orolig för storleken så det kändes så skönt att få tillbaka dessa fina bilder. Och poserar snällt gör han också, fina killen!

Fleece att sova i

Idag var det min tur att få följa med till dagens förskoleinskolning. En för min del lugn stund med kaffekopp i handen inomhus medan Lillen fick leka med fröknar och barn utomhus. Idag var det ju inte lika bitande kallt ute som det varit de senaste dagarna. Mycket information blev det och en del nytt behöver införskaffas. Bland annat sover barnen ute för det mesta och då kan det vara bra med en fleecedress i åkpåsen. Det blev dagens uppgift (efter att ha gjort klart en av beställningarna, mer om det en annan dag). Grå fleece från Tygaffären och mudd från Stoff och Stil i bränd orange blev byxa och jacka.

Fortfarande är jag ingen stjärna på blixtlås men idag behövde jag bara sprätta en liten snutt efter att ha satt dit den ut och in :-)

Dressen är lite stor fortfarande, sydd i stl 92 men förhoppningsvis kan han ha den hela säsongen.

Fleecejacka

Nu i höst har Julle fått en fin klarblå väst att ha innan den riktiga kylan slår till. Till den behövde han en fleecejacka eftersom han växt ur den han hade i våras. På Olssons hittade jag brun fleece som jag tyckte var lagom tjock. Till det valde jag att kanta och mudda med samma blå kulör som västen. Jag utgick ifrån ett raglanmönster, förstorade en aning och satte krage och dragkedja på den.

Tyvärr hade jag inte så mycket mudd så att jag hade råd att klippa den i spiral och på så sätt slippa fula skarvar. Om jag gör en till ska jag helt klart undvika det.  Från Bibbis hittade jag en ny dragkedja med ring i kläppen som passade fint till jackan.

Jeanshoodie

Här kommer då bilder på jeanshoodien/anoraken. Den är lite stor för modellen men får duga ändå. Mönstret kommer från Gynthers bok precis som cardigantröjan. Muddväven var i ett härligt material och det var kul att se att färgerna gjorde sig ihop.

Så här i efterhand hade jag kanske avslutat med dragsko i kanal istället för mudd men nu blev det ju mer tröja av den. Julle kommer nog använda den ute med en fleece under. Så skönt att slippa overall mer, nu är det vår!

Jeanströja1

jeansjulle2

Jeansanorak_small

Pul med muddar

De senaste dagarna har jag suttit mycket med en anorak i blåblå denim. Jag har använt maskinens elastiska raksöm för första gången och dessutom införskaffat en tvillingnål. Nu gick bandkantningen som på räls (nästan…) och de nedsydda muddarna ser också lite mer arbetade ut. Mer bilder i morgon!

bandkant

Nedsydd mudd

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010