Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Kuvertklänningar

Ja, tre små klänningar har det blivit. Anledningen från början var en beställning på två stycken i stl 56 till två små tvillingar. Nu är det inte riktigt rätt tygval till dessa småttingar så jag spar dem till klädpartyt som går av stapeln på måndag. Det föll sig så att det kommer bli tre Emsterpartyn i maj och en marknad, då gäller det att ta tillvara dessa fredagar då jag är hemma och kan sy järnet!

Till klänningarna, här i stl 68 och 56, har jag utgått ifrån mönstret på kuvertlinnet i det senaste numret av Ottobre. Sedan har jag bara förlängt och ställt ut det utifrån en annan klänning jag hade hemma. Alla tygerna är från Jofotex, alltid lika fantastisk kvalitet att jobba med. Kantningen är vanlig stretchjersey.
För den som undrar över namnet kuvertklänning handlar det alltså om hur halsringningen ser ut. Till små barn behöver man antingen nån typ av knappar för att göra ringningen tillräckligt stor eller så kan man sy halskantningen omlott. Om det är ett bra mönster och man har kantat tajt och snyggt är det ett jättebra och fint sätt att göra en halsringning tycker jag.

Vinnaren av Emsters giveaway är…

Klara med K, grattis till dig, mail är skickat! Till alla er som var med vill jag säga tack så mycket, det gläder mig att ni tittar in ibland!Bodysuit med verktyg

Lillens bästa kompis har fått en ny bodysuit som jag hoppas ska vara lagom hela sommaren. Liksom min son gillar han alla sorters verktyg och jag antar att han kommer få hjälpa mamma och pappa med olika byggprojekt snart!

Bodysuiten har knälånga ben med knäpp i grenen. Ursprungsmönstret kommer från förra numret av Ottobre men fanns inte i den här storleken så jag förstorade upp den två storlekar. Sen är benen förlängda och ärmarna kapade. Hals och ärmar är kantade med limegrön jersey som jag tycker är följsamt och tunt i motsats till muddkantning. I grenen valde jag att klippa remsor av verktygstyget och vika dubbelt för att det ska hålla för knäppning.

En riktigt skön fortsatt påskhelg till er alla!

Bodys och jeans

Till en liten tjej i min hemstad ska dessa set i rosa och rött. Bodysarna är helt vanliga med kuvertringning och jeansen är med sydda veck på knäna.

Dagen idag bjuder på fint väder hoppas jag. En vän kommer hit på lite pyssel och jag funderar på om man kan ta ut symaskinen på altan och sy lite. Visst är ljudet mildare än en gräsklippare :-)
Senare ikväll blir det firande av sonen som fyller två idag och hans farfar som också fyller idag.

Glöm inte heller att gå med i min tävling, på måndag är det dragning!

Set i hjärtan

Jag tänkte fylla på möss- och dregglisförrådet lite. Från Stoff och Stil kommer detta svagt lila hjärttyg, så sött och flickigt. Seten kommer hamna i butiken i väntan på marknader och klädpartyn. Allt är fodrat med stretchig vit jersey. Samtidigt sydde jag ytterligare ett set i ett annat tyg men det får vänta på publicering till det är överlämnat till de nya ägarna.

Giveaway- 15000 besökare!

Nu är det dags för en tävling hos Emster. Sedan min nya bloggs start i juni förra året har jag nu 15000 besökare. Det känns så kul och inspirerande att kunna visa mina alster för er och få feedback och uppmuntrande tillrop tillbaka. Jag tänkte lotta ut en bodysuit lagom till sommaren för en pojk eller flicka att springa omkring i. Den kan fås i valfritt tyg jag har hemma och i stl 56-98.

Gör så här: Kommentera inlägget för att få en lott. För att få två lotter länkar du genom din blogg eller Facebook. Det går jättebra att låna bilden. Sista dagen att vara med är påsksöndagen 24 april. Dagen därpå drar jag vinnaren. Lycka till!


Byxa och mössa

Idag hinns inte med så mycket men ett enkelt inlägg om ett par röda molniga byxor och mössa får det bli. Byxorna är av den pösiga sorten och mössan skulle vara helt vanlig, inte baggy. Jag älskar det här mönstret och speciellt den röda färgen!

Mysbyxor och syfestival

Helgen kan summeras som tre härliga dagar med syfestival i Jönköping, besök hemma hos mina föräldrar och underbar sol! Jag har inte sytt någonting men dagens mysbyxor blev klara i torsdags och ska överlämnas snart. De är sydda i tre olika sorters kvalitéer. Det ljusrosa tyget är jogging från Jofotex med en applikation i ett rosa stjärntyg. De gröna molnen är kända, Jny Design. Iris visa är köpt av Strömming, interlock av ekologisk bambu och har ett tungt härligt fall. Det var svårt att hitta en matchande mudd till men den här gulorangea var helt okej. Köpt på min lokala tygaffär.

Jag måste också visa lite tyger från festivalen i fredags. Jag köpte lite till och bilder finns under inlägget Tyger, klicka på länken på vänster sida. Kolla det här lejontyget i stretchig jersey. Tyget är delat så halva bredden visar framsidan av lejonen och andra halvan baksidan. Det ska naturligtvis utnyttjas!


Sedan var det premiär för köp hos E-slöjd. Jag har beundrat dessa tyger men dragit mig för att köpa eftersom det är nästan dubbelt så dyrt som andra tyger. Nu köpte jag en meter blårandigt och en halv meter gult och är så glad över känslan och färgerna i tyget.

Napphållare

Under tiden min overlock var på service tog jag tillfället i akt och gjorde några napphållare på den vanliga maskinen. Dessa är en beställning till en bebis som kommer till sommaren. Det är bara att hoppas han/hon tar napp! I morgon ska jag på Syfestival i Jönköping och det ska bli fantastiskt kul att komma dit och titta och känna på alla härliga tyger. Dessutom finns det ju en hel del tillbehör att kolla in- kanske också att man kan provsy lite täcksömsmaskiner :-)

Pösjeans och mössa

Våren och de ljusa pösjeansen har kommit! De senaste veckorna har jag fått flera beställningar på mina pösjeans med sydda veck framtill och alla vill ha ljusa, fräscht! Till en liten kille blev det i kombination med ärtgrön mudd från Stoff&Stil och Jny:s stjärntyg i form av en mössa. Inget konstigt alls, bara rolig sömnad!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010