Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Hängslebralla

Snabba och korta inlägg verkar vara melodin här  på bloggen det senaste. Idag har jag färdigställt de sista beställningarna som ska hinna fram innan jul och som helst ska på lådan idag för att ha ett par dagar på sig. Det har varit en salig blandning av vanliga tröjor och mössor till heldressar och jeansväst och som här nedan ett par hängslebyxor. De är sjuttitalsinspirerade med lite smalare siluett och pösigt byxslut, i joggingtyg med fordonstyg i fickorna. Jag är ganska osäker på vilken storlek det är eftersom jag bara har gått efter kundens mått. Men en modifierad 86:a är en rimlig gissning. Hoppas hoppas att de passar…

hängselbyxor

Nu är dagisveckan slut och vi längtar efter jullovet som hela familjen får njuta av i två hela veckor! Jag har en sydag att se fram emot i mellandagarna men hoppas kunna sy på lite strötider också så det blir lite mer action här på bloggen. Ni som inte gillat mig på Facebook än får gärna göra det, jag försöker att uppdatera nyheter och färdigsydda grejor till salu via FB. Kolla längst upp till höger för att hitta gilla-länken! Ha en riktigt god jul alla!

Rött och jeans…

…har den här dagen bestått av. Jag fick en beställning på mina pösjeans med sydda veck och passade då på att göra ett försök till hängslebrallor som är vändsydda på överdelen. Jag har sett jättesnygga sådana hos I heart retro fast då med fodret i vävt tyg. Jag valde det snygga aptyget och jag tyckte det var svårt att få själva hängslena snygga. Undrar om jag inte ska sy överdelen med vanlig raksöm nästa gång, kan det bli plattare då och lättare att få till en rund form längst upp? Hm, mycket frågor och jag får nog helt enkelt testa och se. Gulligt blev det hur som helst och i övrigt var det bara smidig sömnad. Allt tyg är inhandlat hos min lokala tygaffär (- inte den stora kedjan som har kopierat molnen).

De beställda pösjeansen!

Till sist lite dregglisar som slank med på slutet. De kommer hamna i Butiken. Maila mig om du är intresserad!

Hängslebyxor

Dagens skörd av alster (ja, för Emster har ju sydag på fredagar!) bestod i en hel del presenter som inte kan visas förrän mottagaren har nåtts. Den avslutades med en molnig hängslebyxa i stl 74/80 nånstans. Bebisen som ska ha den är definitivt ingen 80 än så länge men börjar närma sig 74 så byxan blir lite att växa i. Grundmönstret är taget från Gynther och är förminskat lite grann. Dessutom satte jag långa muddar i benslutet för att förlänga användningstiden.

Moln till efterlängtad nying

Äntligen har han kommit, våra vänners bebis och igår fick vi träffa honom, två veckor gammal och så söt! De beställda molnkläderna  i stl 62 kändes så stora men jag vet ju att det dröjer inte många veckor så passar de fint. Bodyn har har jag gjort förr men hängslebrallorna från Gynther var ett nytt test som  i alla fall verkar ha blivit bra, jag får väl se hur de sitter om ett tag. Jag tyckte fötterna var lite små men då kan man ju alltid klippa av dem och sätta mudd.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010