Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Napphållare

Här kommer ett gäng napphållare som ska med till marknaden på fredag och lördag. De flesta är gjorda av trikåtyger så för att kunna sy vanlig raksöm har jag strukit på tunt mellanlägg. Hoppas att de blir omtyckta :-)

Rosa klöver

Massa småsaker i det fina klövertyget, mössa, kuvertklänning, napphållare och två sorters dreggelscarves. Den lilla är min vanliga som jag syr. Den andra är en specialare som min svägerska ska ge i present till en större flicka som behövde en slags scarf och jag tror hon blir fin! Det här tyget ska enligt uppgift komma in till återförsäljaren igen, fint, för mitt rosa är nästan slut nu. Det finns också i turkost, brunt, grönt och lila men just nu har jag bara turkost hemma.

Ha en fin helg alla!

Småplock

Här kommer några napphållare och dregglisar som jag sydde härom veckan. Egentligen sys napphållare enklast i vävt tyg men önskemålet var dessa tyger så då fick jag lösa problemet. Mjuka tyger drar sig gärna när man syr raksöm fastän man har pressat noggrant innan. Därför strök jag på vlieselin innan jag sydde ihop dem och då blev det bra som tur var.

I helgen väntar Vätternrundan för valda delar av familjen (absolut inte jag) med tillhörande grillmys hos goda vänner. Symässigt sett ska fyra heldressar bli klara så snart som möjligt så idag har jag klippt ut och kantat fickor. Jag är lite sen med en del beställningar men samtidigt har jag SOMMARLOV på tisdag så efter det kan jag bli mer effektiv!

Livebild på sötis

Idag kom ett roligt mail neddimpandes i inkorgen på en liten västgöte i Emsters Alster-byxor och napphållare. Söt eller hur!

För övrigt har hela efterjobbetdagen gått i Emsters Alsters tecken- det var nämligen dags för klädparty hos en god vän. Ett gäng damer och deras småttingar kom och fick gott fika och sen lite känn och kläm på kläder jag hade tagit med. En skön kväll med sköna människor och jag var glad över att få vara där!

Napphållare

Under tiden min overlock var på service tog jag tillfället i akt och gjorde några napphållare på den vanliga maskinen. Dessa är en beställning till en bebis som kommer till sommaren. Det är bara att hoppas han/hon tar napp! I morgon ska jag på Syfestival i Jönköping och det ska bli fantastiskt kul att komma dit och titta och känna på alla härliga tyger. Dessutom finns det ju en hel del tillbehör att kolla in- kanske också att man kan provsy lite täcksömsmaskiner :-)

Napphållare

Här kommer ett snabbt inlägg. Fick en beställning på två napphållare och eftersom det känns onödigt att bara göra just två sydde jag upp ett gäng så det fanns några extra att välja mellan. De flesta i en lite mörkare färgskala och så några färgklickar. Håll till godo!

Storbeställning

Ja, här kommer en beställning som heter duga, vännen som gjorde den har en egen knodd här hemma och syskonbarn i England som ska få lite färg på sig! Bilden nedan visar en singoallaklänning storlek 62 i Jnys interlock. För klänning och muddbyxor funkar interlocken utmärkt men till mössor får jag nog köpa jersey som är mer stretchig än interlock. Den långärmade raglantröjan är av härlig svart jersey från den lokala Tygaffären i Linköping. Applikationen gjorde jag av grön muddväv och sömmarna i matchande grönt.

Sedan kommer lite smått och gott i olika storlekar. Barnen är i ålder allt från snart född till 2,5 år så det har blivit många olika storlekar.

Mössorna är i stretchjersey, mönstrat på utsidan och svart på insidan. Muddbyxorna är i stl 62/68 och 56 och ska till minstingen i England. Så kul tycker jag eftersom jag har hört att barnmodet i England är mer strikt och kanske inte lika färgglatt som det finns möjlighet till här.  Till sist en hundtandsmönstrad napphållare, inget speciellt att tillägga där. (Beställningen är inte slut där, däremot den svarta muddväven, så mer kommer så småningom :-D )

Innan nu nätbutiken har kommit igång skriver jag dit vad jag för närvarande tar för sakerna ovan om någon skulle vara intresserad av liknande alster.
-Singoallaklänning 200 kr
-Långärmad tröja 150 kr
- Mössa 80 kr
-Napphållare 40 kr
- Muddbyxor stl 56-80 100 kr
-Muddbyxor stl 86-104 130 kr

Det var allt för nu, ha en skön fortsatt vecka!

Napphållare och mobilfodral

Inför nästa marknad har jag gjort ett gäng mobilfodral, i lite olika bredder men har mest anpassat efter min egen Htc och Iphone. Några napphållare har det också blivit i lite mer sobra mönster, två olika storlekar av hundtand.

Napphållare

Här kommer ett gäng napphållare som ska med till Lotorp på lördag. De är gjorda av stuvbitar bomullstyg, Bibbis hängselclips och O-ringar. Inte så mycket mer att säga om dessa förutom att de var roliga att göra, lite lösgodiskänsla att se alla på en gång!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010