Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Elefantfilt

Häromveckan åkte två kompisar och jag och en bunt barn till tyghimlen och njöt en dryg timma i butiken och av fikat efteråt. Nåja, av fikastunden gavs inte så mycket tillfälle att sitta ner i lugn och ro och prata med varandra men mellan saftspill på stolar och golv, kisspauser, trugande av macka mm så pratade vi förstås sömnad! Jag köpte en del tyg men tyckte själv att jag var väldigt moderat den gången! Ett av tygerna, elefanter i olika färger på brun botten gav omedelbar respons på facebook. Två beställningar samma dag jag la ut tyget och detta är en av dem.

 

 

Elefanttyg som framsida och röd jersey med grön kantning till det. Denna ska till en bebis som förväntas titta ut i augusti, ska bli kul!

Ny vårjacka till mig!

Lagom till våren köpte jag en ny mönsterbok, Sy! Från hoodie till skjortklänning av Jenny Hellström. Jag blev väldigt inspirerad av de fina bilderna och de (ganska) lättfattliga instruktionerna så jag gick loss på en så kallad Eloise Jacket. En slimmad hoodie i med foder och bred mudd nertill. Förutom att det tog längre tid att klippa ut alla 18 delarna, mönster och tyg än att sy själva jackan var det faktiskt inte så svårt som jag trodde.

Själva yttertyget är mörkt jeanstyg utan stretch, innertyget är rödvitrandig trikå. Tyvärr är jag ju redan på gränsen till för tjock (några veckor har gått sedan bilderna togs) för att stänga jackan men jag hoppas på att kunna ha den i sommar ändå, gillar den mycket!

Nya pösjeans

Ibland får jag sug efter att sy nåt lite mer arbetat, som tar lite längre tid än det allra enklaste enkla. Mina pösjeans som jag ofta får i beställning fick en liten uppgradering i form av nya byxor till minsta Lilleman. Med fickor i bak och de vanliga knävecken i fram blev de i mitt tycke snygga vardagsbyxor som är slitstarka och lekvänliga. Jag älskar ju orange i kombination till just den här blå nyansen så jag kunde inte låta bli även om jag har gjort likadana kombosar förut. Lite bilder när det för en gångs skulle är hyfsat ljus även inomhus.

 

 

 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010