Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Rosa moln

Till en liten flicka ska detta vagnsset i form av filt och dyna. Trikåfiltar har jag gjort en del nu, de flesta kantade och med namn, en kul och personlig present tycker många. Vagnsdynor i vävt tyg har jag bara gjort enstaka exemplar av och jag experimenterar fortfarande med innehållet för att få den rätta känslan. Här har jag haft i två lager vadd med ett tjockt och fluffigt resultat, på gränsen till för fluffigt tycker jag själv men jag tror att den kommer sittas ner och bli alldeles lagom så småningom. Hålen för remmarna är gjorda som stora knapphål.


Färgerna är samma rosa nyans även om det inte speglas i bilderna. Jag hoppas få lite bilder från vagn och set tillsammans om ett tag!

Vagnsdyna

Innan lillebror kom trodde jag inte vi skulle behöva någon syskonvagn. Vi köpte ståbräda och var nöjda med det. Sen kom vardagen med två barn och jag har tänkt om lite. De dagar som inte storebror går på dagis vill man/behöver man kanske ändå komma ut på lite längre promenader. Därför investerade vi i en ny vagn och jag är så nöjd! Jag var naturligtvis tvungen att testa att göra en vagnsdyna och är ganska nöjd med hur den blev. Så här gjorde jag:

- Tog en gammal fleecefilt och la i vagnen för att mäta längd och bredd. Klippte utifrån de måtten en rektangel.
- La filten i vagnen igen och klippte konturen på ena halvan.
- Därefter vek jag filten dubbel och skar med kniven så att båda sidor blev likadana.
- Sen la jag fleecedynan på dubbelt yttertyg och skar ut en fram-och baksida.
- Sedan markerade jag med penna var hålen för alla remmar ska vara.
- Jag valde att bara ha ett lager fleece inuti, det är ju en smaksak. Jag la yttertyg, fleece, yttertyg och kantade sedan med vitt bomullsband.
- Sicksackade tätt (precis som till knapphål) en ram kring markeringarna.
- Till sist skar jag snitt inuti dessa ramar och klippte rent.

Just snitten för hålen är jag inte säker på att jag gjorde som man ska, om någon har ett bättre tips får ni gärna säga till. Jag ska göra lite efterforskning också så kan det nog bli riktigt bra nästa gång.

Dyna till barnsadel

Inspirerad av bland andra Le Petit som har gjort en jättefin vagnsdyna sydde jag häromdagen ett överdrag till dynan som följde med vår barnsadel.

Tyget  köpte jag på PurlSoHo (design Alexander Henry om någon skulle vilja beställa därifrån) i New York och baksidan är ett gammalt överkast i frottékvalitet av något slag. Jag tänkte att det kanske suger upp eventuell fukt på sadeln.Överst i bak sydde jag fast kardborrband eftersom det sitter ett på sadelryggen. Överdraget är avtagbart så tyget är sytt omlott därbak för att inte glipa.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010