Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Marknad på fredag!

I morgon fredag ska jag stå på Finspångs Marknad! Det ska bli så kul och dagen till ära har jag sytt upp fina kjolar, premiär hos Emster! Nu ägnar jag dagen åt att sy klart det som fattas och att prismärka varorna. Jag hoppas på fint väder och mycket munkdoft! Kom och säg hej vettja!

 

Sportshorts till sommaren

Ja, till sommaren kan det ju vara passande med lite sportiga shorts till sönerna men redan härom natten invigde Storebror sina eftersom han aldrig verkar han några pyjamasar som är rena. Molntygerna är  snuttar av interlock som jag inte riktigt vetat vad jag skulle göra av. Till shorts funkar de utmärkt eftersom de inte sitter tajt och alltså inte heller kommer gå ut sig.

Mudden kommer från Stoff & Stil. Det var lite roligt att göra dessa i och med att kantningen går ända upp till linningen, det hade jag aldrig gjort förut. I konvexa kurvor (utåtsvängda) är det viktigt att inte dra alls i mudden. Då förhindrar man att mudden drar ihop kurvan och blir rynkig. I konkava (inåtsvängda) gör man tvärtom för att mudden inte ska bli vågig. Jag hade nog kunnat släppa på ännu mer i kurvorna så här i efterhand men slutresultatet är inget som stör mig så det får vara så.

Många skärmmössor!

Mössa med skärm är ju ett väldans praktiskt plagg när solens strålar bränner. Mössan är sydd helt i stretchjersey, fantastisk kvalitét och jag gillar dessa stjärnor mycket! Hittills har jag sytt upp i stl 44-46 och 48-50. Sonen testar den blå och gröna som passar men är på gränsen till för små. Hans omkrets är 51. Tanken är att dessa ska få följa med till marknaden om några veckor men de går bra att beställa innan såklart. Valfritt tyg 140 kr.

Fräscha bilder på fräscha heldressar!

Dessa bilder tänker jag låta tala för sig själva, fotograf David Zandén har tagit dem och jag är glad och stolt att mina heldressar får visas i en sån snygg förpackning!

 

Nya bodys

Vår pojk har vuxit så att jag inte riktigt hunnit med i sömnaden av nya bodys. Senaste mätningen visade en ökning på fyra cm på en månad, 64 cm nu alltså. Förra veckan klippte jag till tre bodys i stl 62 från förra numret av Ottobre. Stl 62 är fortfarande lite lång konstigt nog men det var ju bara bra att han har att växa i nu.
De två jag visar idag har vanlig axelskärning men två olika knäppningar. Den första är med tyg från Jofotex, mudd från Stoff & Stil och enkla sprundet.

Den andra har randigt tyg från Liandlo och svart mudd från Stoff & Stil. köpa Den svarta jerseyn vet jag inte riktig var den kommer ifrån men jag gillar Jofotex ekologiska enfärgade jersey med 8% lycra så den kör jag oftast på. När jag skulle göra axelknäppningen hade jag glömt att klippa till ena axeln lite lång så jag skarvade med en likadan randig bit och stickade ner. J:et på tröjan är applicerad med Totaly Stable och Vliesofix och sydd med raksöm. J som i Jeremia.

Limegrön munkjacka

Härom veckan fick jag äran att göra en hoodie/munkjacka till en liten goding. Mamman beställde en blå förra året som du kan se här och nu är den urvuxen och det var dags för en ny. En i limegrön jogging med det fina uggletyget från Jofotex. Hoodien gör jag som en halv heldress med mudd i midjan och ganska pillig att göra, speciellt fodret i luvan tycker jag är viktigt att få till snyggt över skarven jacka-luva. I övrigt är det en enkel modell med kantade fickor i fram som jag syr fast i nederkant och sen stickar ner runt om.Tack till mamma N för de fina bilderna!

En snygg träbit och solhattar

Och den snygga träbiten med första strofen ur barnbönen ”Gud som haver” har jag köpt av Hönapöna till lilla sonens barnvälsignelse och den ska hänga i barnrummet när det kommer i ordning är det tänkt. Gå gärna in på hennes blogg, hon gör så mycket roliga saker förutom sydda alster!

 

Och sen har jag från flera håll fått förfrågan om jag syr solhattar. Det gjorde jag för två somrar sen men inte förra året. Nu har jag testat om jag kommer ihåg hur man gjorde och det var inte så värst svårt. Än så länge är jag lite begränsad i storlekarna, har sytt i äldsta sonens storlek, han är 50 cm runt om. Är man ett par tre cm mindre runtom funkar det också fint.
Jag gjorde två stycken med mörkblå denim utanpå och mönstrat foder. Det går förstås lika bra att ha det mönstrade utåt om man vill det, bilder finns på båda varianterna! På facebooksidan kommer jag snart lägga ut bilder på alla vävda tyger (bomullstyger som passar bra till solhattar) om det är någon som är intresserad av att titta på det.
Om de inte säljs innan så tar jag med dem till marknaden i slutet på maj, 165 kr/st är priset.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010