Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

En snygg träbit och solhattar

Och den snygga träbiten med första strofen ur barnbönen ”Gud som haver” har jag köpt av Hönapöna till lilla sonens barnvälsignelse och den ska hänga i barnrummet när det kommer i ordning är det tänkt. Gå gärna in på hennes blogg, hon gör så mycket roliga saker förutom sydda alster!

 

Och sen har jag från flera håll fått förfrågan om jag syr solhattar. Det gjorde jag för två somrar sen men inte förra året. Nu har jag testat om jag kommer ihåg hur man gjorde och det var inte så värst svårt. Än så länge är jag lite begränsad i storlekarna, har sytt i äldsta sonens storlek, han är 50 cm runt om. Är man ett par tre cm mindre runtom funkar det också fint.
Jag gjorde två stycken med mörkblå denim utanpå och mönstrat foder. Det går förstås lika bra att ha det mönstrade utåt om man vill det, bilder finns på båda varianterna! På facebooksidan kommer jag snart lägga ut bilder på alla vävda tyger (bomullstyger som passar bra till solhattar) om det är någon som är intresserad av att titta på det.
Om de inte säljs innan så tar jag med dem till marknaden i slutet på maj, 165 kr/st är priset.

5 comments to En snygg träbit och solhattar

 • Känner du och HönaPöna också varandra IRL som man så snitsigt säger? Eller har du hittat henne via bloggen?

 • Det tycker jag att nilla kan fundera på…! Och frågan är ju hur jag och Nilla känner varandra, eller hur?! :-)
  Tack för dina fina ord, önskar dej en fortsatt skön helg!

 • emster

  Haha, HönaPöna och jag hade typ samma jobb i somras på Bödagården men vi sågs aldrig tyvärr :-)

 • madebycarran

  Vilka fina saker ni båda gör! Kul med solhattar…det betyder att det börjar bli sommar!!

 • Nina

  Fina solhattar Emma! Skulle behöva sy ett par till Alfons så att vi har lite att variera oss mellan. Men än så länge har jag bara använt symaskinen sporadiskt sen jag började jobba. Men snart kommer en semester och därefter lite mer föräldraledighet så jag hoppas få ihop någon. Tycker du har lyckats med en bra vändkombination med både enfärgat och fint mönstrade!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010