Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Rosa klöver

Massa småsaker i det fina klövertyget, mössa, kuvertklänning, napphållare och två sorters dreggelscarves. Den lilla är min vanliga som jag syr. Den andra är en specialare som min svägerska ska ge i present till en större flicka som behövde en slags scarf och jag tror hon blir fin! Det här tyget ska enligt uppgift komma in till återförsäljaren igen, fint, för mitt rosa är nästan slut nu. Det finns också i turkost, brunt, grönt och lila men just nu har jag bara turkost hemma.

Ha en fin helg alla!

Mer fickmuddisar

Och dessa byxor i joggingtyg är så roliga att göra! Här två par i stl 92 som fick mönstrade fickor i olika randiga tyger. Det svartrandiga är en beställning och de färgade fick sonen och han gillade dem direkt- fickor är en hit just nu!

Yttepytte-heldress

Den här lilla heldressen är lite annorlunda än mina vanliga. Anledningen är att beställaren ville ha stl 56 och då tyckte jag att man borde skydda halsen för dragkedjan vilket gjorde det omöjligt för den att fortsätta upp i luvan. Den lilla flärpen längst upp i halsen var lite klurig att lura ut hur den skulle se ut och jag vet inte ens om jag gjorde på ett smart sätt. Men nu sitter den där och dragkedjan kan inte komma åt halsen. Dressen blev så söt!

Namnmössor

Förra veckan färdigställde jag en större beställning, heldressar med namnapplikationer och dessutom mössor med namn. Just namnmössor kommer jag inte göra längre, det tar otroligt lång tid för inte så mycket pengar. Då är det roligare att satsa tid på att hinna sy fler olika saker tycker jag. Nu är jag dessutom sugen på att testa lite nya saker, ska försöka få tid att göra en cardigan till sonen snart.

Tygerna är valda med tanke på luvorna i heldressarna, den rosa klövern är i härlig jersey. Den hoppas jag kommer tillbaka snart hos återförsäljaren. Den ljusblå är en stuv av interlock, fodrad med jersey för att den ska hålla förmen. Hoppas båda barnen blir glada!

Förresten, snart är det dags för utlottning på Facebook, 14 personer kvar, gå in du också och gilla så är du med automatiskt!

Mer tyg

Här kommer ännu några meter tyg! De jadefärgade elefanterna och det vit/jade-randiga är exakt samma nyans men elefanternas färgåtergivning är bättre på dessa bilder. Drakarna matchar det blå enfärgade. För att se mer av de tyger jag syr av, kolla fliken TYGER längst upp på sidan.

Heldress och info

I helgen har mannen och jag varit på lyxhelg, utan barn, med åtta andra vänner och umgåtts och haft kräftskiva i ett sommarhus i Halmstad. Underbart! I morgon väntar nytt jobb för mig, på heltid första gången sen jag gick hem på förldraledighet. Det är lite skrämmande men samtidigt väldigt kul att äntligen få jobba exakt med det jag är utbildad till, lärare i matematik och engelska.

Därför har jag jag bestämt att inte ta emot fler heldressbeställningar den här hösten. När jag kom hem väntade flera sådana och självklart ska ni och ni andra jag kommunicerat med få era dressar. I januari får jag ta ställning till igen hur mycket energi som finns innan bebisen behagar titta ut. Andra beställningar kan jag ta emot, i alla fall för nu så hit me! Gå gärna in på Facebook och gilla Emsters Alster, när 100 har gillat är det dags för utlottning!

En av de senaste heldressarna är den ljusrosa till Ebba, hoppas verkligen att den passade!

Stjärnraglan

Och husets absolut sista turkosa stjärnor har blivit en framsida till en turkos raglantröja i stl 80. Snälla Ingrid som har bloggen Makrill hjälpte mig med tyget när jag behövde en bit stjärnor till en heldress i ett tidigare inlägg. Detta är vad som blev kvar och nu tror jag inte man kan köpa det mer tyvärr. Raglan är en så bra modell för det är enkelt att matcha olika tyger och det ser ofta snyggt ut.

Och så ännu en heldress…

En röd sådan med tillhörande mössa. Varje dress jag sytt har lärt mig mer och mer, kanske inte att de första är misstag men det finns uppenbarligen snyggare och snabbare sätt att göra saker, tänker främst på dragkedjan. Den här heldressen är i storlek 74 och det är nog så med dessa dressar att ju mindre desto sötare!

Nytt mys-set

Godmorgon!
Igår var det dags för fotografering på sonens dagis och jag hade varken tänkt på det där med outfit eller hunnit beställa klipptid åt sonen. Därför panikklippte jag lugg och runt öronen och satt jag uppe sent på torsdagen och sydde till honom. Egentligen är det kanske inte så noga men han har verkligen inga byxor som är lagom långa så jag tyckte han skulle ha det.

Kanske att dressen är lite matchy-matchy men det kan ju vara lite roligt som omväxling. Julle älskar fickor och han älskar bilar så det blev en bra kombo!

Till sist vill jag slå ett slag för en utlottning av Emsters Alster i en annan blogg. Min vän Elin skriver och fotar och har just nu en utlottning. Gå in på hennes blogg och var med vettja!

Gilla Emsters Alster

Sent omsider har jag nu skaffat facebook-sida till Emsters Alster. Detta vill jag såklart uppmärksamma genom en liten utlottning. Var med och få chansen att vinna en mössa i valfri storlek och tyg som finns hemma för tillfället. Detta gör du genom att trycka på like-knappen här på höger sida. (Om du redan gillat så är du också med naturligtvis.)

Dessutom finns chansen att vinna mer Emsters-grejor genom ett samarbete med Elin- mer om det i morgon!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010