Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Babyfilt

Och här är en present till nyingen i förra inlägget, en filt i jersey och sån där supermjuk fleece som jag inte riktigt vet vad den heter. Någon som vet? Fleecen är inköpt på Ohlssons, aporna och den röda muddväven är från Stoff och Stil.

Nu blir det ännu lite mer adventsstädning. Är inte så pysslig av mig så det krävs krafttag för att det ska bli julfint här hemma. I morgon väntar en heldag i Eksjö med min kör, julkonsert står på schemat. Ska bli så kul! Trevlig helg!

Moln till efterlängtad nying

Äntligen har han kommit, våra vänners bebis och igår fick vi träffa honom, två veckor gammal och så söt! De beställda molnkläderna  i stl 62 kändes så stora men jag vet ju att det dröjer inte många veckor så passar de fint. Bodyn har har jag gjort förr men hängslebrallorna från Gynther var ett nytt test som  i alla fall verkar ha blivit bra, jag får väl se hur de sitter om ett tag. Jag tyckte fötterna var lite små men då kan man ju alltid klippa av dem och sätta mudd.

Napphållare

Här kommer ett snabbt inlägg. Fick en beställning på två napphållare och eftersom det känns onödigt att bara göra just två sydde jag upp ett gäng så det fanns några extra att välja mellan. De flesta i en lite mörkare färgskala och så några färgklickar. Håll till godo!

Pimpade pyjamasbyxor

En av mina vänner beställde en tvådelad pyjamas och jag fick i stort sett fria händer. Jag tänkte mig ganska basic, röda elefanter på både tröja och byxor. Sedan blev det en liten tygmiss från min sida och elefanterna var nästan slut efter att ha gjort tröjan. Därför sydde jag röda muddisar och applicerade knälappar i elefanttyget. Tröjan är levererad och jag glömde bort att fota men här kommer byxorna!

Omlottbodys

Jag älskar att göra små bodys, att välja tyg och mudd och att se finishen som kommer av kantningen! Dessa två gjorde jag för att jag hade en beställning på en body och när jag ändå hade mönstret framme klippte jag till två extra. Tygerna är köpta på syfestivalen för några veckor sen och nu är de tvättade och redo att användas!

Draktyget är i interlock och det turkosa i jersey, från Znok Design respektiver Jny Design. Bodysarna (stl 62)  kommer läggas ut i Butiken för försäljning.

Mössa för en supporter…

…och i Göteborg bor han förstås, den lille gaisaren. Hoppas han blir nöjd med mössan, som är i svart jersey och fodrad med grön.

Lillebror ska få två raglantröjor, en med bilar och orange interlock-kantning. Den andra har turkosa flodhästar på magen och är i övrigt helt svart. Båda i stl 80.

Det har varit tunt med inläggen här den senaste veckan. Dels beror det på att det är mycket i skolan med omdömen som ska skrivas och utvecklingssamtal som ska förberedas. Sen har det varit väldigt mycket beställningar och jag vill ju egentligen inte visa dem innan de har levererats men nu gjorde jag det ändå. Det är hemskt kul att många vill ha kläder från Emsters Alster och jag blir så glad när mailen ploppar in! Tack också för de många fina kommentarerna jag fått på sistone, de lyser verkligen upp i höstmörkret!

Biltröja

Jag fick en beställning på en långärmad tröja i stl 152  i den turkosa bilvelouren med brun bas. Jag kände mig inte helt hundra på att det skulle bli snyggt men fick snabbt ändra mig. Velouren i kombination med Stoff och Stils stretchiga muddjersey blev så mysigt att jag var tvungen att göra en till Julle. Jag smalnade av raglanmönstret jag använder mig av så det blev ännu lite mer 70-tal.

Skatter från Syfestivalen

Ja, man är nog lite konstig som kan bli så glad över lite tyg  :-) Dessa tyger köpte jag  igår, vissa hade jag spanat på innan tex de gröna ugglorna och röda molnen medan andra fick bli glada överraskningar- de turkosa stjärnorna och den underbara bruna velouren. Titta och njut!

Ärmlösa klänningar

De två senaste dagarna har jag kompletterat Butiken med två ärmlösa klänningar. Den turkosa kommer i och för sig inte hamna där för den blev såld idag på klädvisningen. De är i stl 80/86 och jag utgick ifrån Gynthers hängselklänning. Tygerna kommer från Stoff och Stil samt Jofotex och jag blev nöjd! Jag gillar dessa modeller som man både kan ha på sommaren utan något annat eller när det är kallare ihop med tröja och tights.

Kjolar

Som jag har längtat till den här veckan, höstlov för mamman och föräldraledighet för pappan bäddar för en skön lovvecka för hela familjen. Lite utrensning av ärvda kläder och de vardagliga sysslorna varvas med beställningar och förberedelser för torsdagens klädvisning/workshop a la Emsters Alster på Barnsångstillfället som Julle brukar gå på.
Förutom småttingarna kommer det även lite äldre barn och då tänkte jag erbjuda lite för dem också. De senaste alstren är två enfärgade kjolar i joggingtyg med mönstrade fickor. Jag har lite svårt att uppskatta storleken på dem eftersom jag inte har något att jämföra med men ungefär 116 på den ena och 128 på den andra. Hoppas på att kunna definiera det snarast. Dessa kommer hamna i butiken om de inte blir sålda på torsdag.


Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010