Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Bilbody

Här kommer en ny body i sommarfräscha ränder, jag önskar det gick att se genom skärmen hur fina färger det är men det är lite svårt att återge! Det saknas en knapp i grenen men den är på väg! Mönstret är Ottobre fast jag har kortat ner och smalnat av det lite. Tyget är från Sewzannes.

Att sy en trikåhalsduk

Här kommer en liten enkel beskrivning av tuben jag sydde för ett tag sen, fråga om det är något som är oklart!

Tyget jag använde randig tunn trikå och totalt 160 cm brett.

1. Klipp till 80- 90 cm av tyget.

2. Om tyget inte är rundsytt, sy ihop sidan med overlock eller annan elastisk söm, räta mot räta.

3. Vik tuben på hälften med rätan utåt.

4. Vik in ändarna och sy ihop med valfri söm. Jag var lite lat och valde overlocksöm istället, (slapp på så sätt att vika in tyget för att få fina kanter när jag syr raksömmen).

ELLER

5. Vik halsduken så att den synliga sömmen kommer inåt halsen när man tar på sig den.

6. Färdig!

Här kan du också se halsduken.

Kuvertbody med applikation

Så har jag då sytt min första body i mjuk stretch med kantning i samma tyg. Mönstret är från senaste Ottobre och verkar helt okej. Om jag gör en till ska jag nog dock förlänga bakstycket lite och förkorta framstycket så att knapparna liksom hamnar på framsidan.

Applikationen gjorde jag efter att ha sytt ihop delarna, det ska jag göra allra först nästa gång, vilket definitivt kommer förenkla sicksackningen runt konturerna. Konturerna lämnar en del i övrigt att önska som man så fint säger.  Men på det hela taget är jag helt enkelt nöjd!

Linnebyxa med applikationer

Av rester från senaste vuxenlinnebyxan fick jag ut en stl 74-byxa med muddar, lämpligt att testa lite applikationer på. Kvadraterna kommer från ett Ikeatyg och var jättelätta att arbeta med- och dessutom är ju linne ett stumt material så inget kunde glida runt. Fliesofixen gjorde halva jobbet. Det gav mersmak!

Nya muddbyxor

Sen Jullen kom hem från semester hos mormor och morfar kändes det som att han växt en aning, inte vet jag om det stämmer. Hans muddbyxor var lite korta tyckte jag så igår blev det ett par nya med blårandigt tyg från Tygaffären och grå mudd från mammas garderob.

Dessutom vill jag bara visa det underbara retrolakanet med elefanter från när jag själv var liten. Kul att det fanns kvar!

Svarta trekvartsbyxor

Trekvartsbyxorna av linne var det flera som ville ha så nu har jag sytt några stycken och förfinat mönstret lite. Just i grenen upp mot framsidan på magen tycker jag är viktigast att det blir platt och snyggt. Annars är det ett ganska förlåtande mönster och linne är ju lätt att sy i. Här är ett par svarta till en nybliven tonåring, hoppas hoppas hon blir glad… :P

Svarttrekvart1

Svarttrekvart2

Discobyxa

Här kommer en modifikation av trikådressen i förra inlägget. Den här är av denim och orange mudd (jag älskar kombinationen!) och med en nödvändig kil mitt fram. På nåt sätt blev det fel i mönsterritningen så framstycket blev alldeles för smalt så det fick bli lite discostajl idag. Bensluten fick slag, också för att förlänga, vilket blev rätt bra.

Discobyxa1

Discobyxa2

Discobyxa3

Discobyxa4

Mjuka hängselbyxor

Så var den färdig, en brun trikådress med pösigt benslut. Den är ju egentligen enkel, bara två mönsterdelar på dubbelt tyg. Jag gjorde det lite svårt för mig för till den här dressen hade jag inget mönster utan satte ihop två olika från Lennartssons Mjuka tyger.  Benen blev lyckade tycker jag, hängslena blev för långa tyvärr, vilket syns lite i fram där muddkanten blir dubbel en bit.

Tyget kommer från Tygaffären, mudden från min mammas gömmor. Håll till godo, här kommer bilder på sonen som blir ett i morgon!

Hängselbyxor2

Hängselbyxor3

Hängselbyxor4

Hängselbyxor1

Linnetrekvartare

Jag hittade för ett tag sen en blå linnestuv, ca 80 cm som jag tänkte kunde bli trekvartsbyxor nu till våren. Tillsammans med lite blå mudd blev det ganska bra. Mönstret är likt ett par trekvartare jag redan har hemma, som jag verkligen älskar.

Det jag ska tänka på till nästa gång är att ta in bredden på mudden än mer än vad jag redan gjorde. Jag funderar också på att sätta på ett par utanpåfickor men eftersom tyget räckte precis tror jag inte att jag tar tag i saken och köper nytt. Det får bli nästa byxa.

Dålig bildkvalitet men man ser ändå stuket på byxan.

Linnemuddisar2

Linnemuddisar1

Bruna mössor

Bruna mössor

Idag blev det mössor till två nyingar, en minimini och en lite större. Mönstret är modifierat från Babycool.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010