Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Grå flätor

Jag skrev för ett tag sen om pulsvärmarna jag stickade och här är det färdiga resultatet. Det är fantastiskt kul att sticka olika mönster, flätor och hålmönster är de jag testat hittills på värmarna. Dessa blev ganska små, lite för små för mina händer, får fundera på vad jag ska göra med dem. Garnet är superwash ull om jag inte minns fel.

handledsvärmare_gråfläta_dec09

Jag har gjort ett par röda också som blev fina, har bara bild på en än så länge. Färgen är lite mörkare än den ser ut.

handledsvärmare_dec09

Halsduk till mannen

När vi hälsade på bror och svägerska för några veckor sen såg jag ett ursnygg roströd halsduk på MQ som skulle passa perfekt till mannen och hans jackor. En liknande håller jag nu på att sticka, 2 räta, 2 aviga hela tiden. När den blir tillräckligt lång ska jag tvätta den och spänna upp den så den blir helt utsträckt på bredden. Just nu väntar jag bara på att mer garn ska komma hem. Varför väljer jag alltid garn som tar slut?

halsduk1_dec09

Jag gillar verkligen färgen!

halsduk2_dec09

Alfons raggsockar

Min kära syster har en man som har en syster som i höst har fått en liten Alfons. Min syster ville ge fina raggsockor till honom i julklapp och bad mig sticka ett par. Just dessa sockar är väldigt roliga att göra! De är i mjuk babyull, Marks & Kattens. Mönstret har jag hittat på www.stickamera.se

Alfonsraggisar_dec09

Snöstjärnor

Jag följer en engelsk virkblogg som alltid visar bilder på underbara skapelser i alla världens färger. Men häromdagen hade författaren gjort vita virkade stjärnor som jag blev sugen på att virka. Mönstret finns på ”Coats and Clark”.

Här är i alla fall resultatet.

snöstjärna1_dec09

Vi har försökt få lillen i familjen att sova hela nätter, utan mat. Det betyder att jag och min man har haft några vakna nätter med mycket skrik och gråt. När det var min tur att vara vaken satt jag stundvis i gungstolen utanför Julius rum och virkade dessa stjärnor. Rätt trevligt mitt i natten. Om nu inte Julle hade skrikit förstås :-)
För att få stjärnorna platta och någorlunda stadiga använde jag stärkelse som man förr använde för att strykstärka skjortkragar. Detta funkade utmärkt och jag är helnöjd över att få nåt nytt och vitt i granen!

snöstjärna2_dec09

Till sist vill jag bara tillägga för den virkovane, stjärnan kanske ser svår ut men den är superenkel, jag lovar!

Pippitröja och raggisar

Nu äntligen kan jag lägga ut lite bilder igen, tack till min man! Först ut en tröja som förknippas med Pippi Långstrump och som är väldigt populär till små barn och för den delen vuxna. Peter Jihde lär ha haft den på sig härom fredagen! Jag hade ekobomull i naturvitt sen den virkade filten och dessutom både blått och rött så jag satte igång. Tyvärr hade jag ingen aning om att den vita inte verkar finnas i lager i Sverige längre, märket är Schauchenmayr från Tyskland. Jag skulle behöva köpa därifrån till ett inte så billigt pris längre. Det kanske slutar med att jag gör om i ett mer åtkomligt garn, typ Marks&Kattens bomull eller nåt liknande. Opepp.

pipptröja1

En annan sak jag höll på med var raggisar men de blev så fula och alldeles för vida i resåren så jag repade upp allt. Jag gjorde dem smalare och väldigt långa i benet och i min storlek. Nöjd! Här bilden innan upprepet.

raggsockor_nov

Och sen blev de så här!

vuxenragg1

vuxenragg2

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010