Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Pippitröja och raggisar

Nu äntligen kan jag lägga ut lite bilder igen, tack till min man! Först ut en tröja som förknippas med Pippi Långstrump och som är väldigt populär till små barn och för den delen vuxna. Peter Jihde lär ha haft den på sig härom fredagen! Jag hade ekobomull i naturvitt sen den virkade filten och dessutom både blått och rött så jag satte igång. Tyvärr hade jag ingen aning om att den vita inte verkar finnas i lager i Sverige längre, märket är Schauchenmayr från Tyskland. Jag skulle behöva köpa därifrån till ett inte så billigt pris längre. Det kanske slutar med att jag gör om i ett mer åtkomligt garn, typ Marks&Kattens bomull eller nåt liknande. Opepp.

pipptröja1

En annan sak jag höll på med var raggisar men de blev så fula och alldeles för vida i resåren så jag repade upp allt. Jag gjorde dem smalare och väldigt långa i benet och i min storlek. Nöjd! Här bilden innan upprepet.

raggsockor_nov

Och sen blev de så här!

vuxenragg1

vuxenragg2

3 comments to Pippitröja och raggisar

  • Myspys! Pippitröjan är bara för fin.

    Jag träffade en kille på mässan i torsdags med en oversizepippitröja i ljusblått/mörkblått istället för rött/blått. Det stod helt klart Oskar på den, så jag var tvungen att fråga vart han hade köpt den. Dessvärre var det hans flickväns mor som stickat den. Men vänta, har inte jag en Pojkväns syster som kan samma sak…

    : ) Njut på i julnerräkningen!

  • admin

    Pojkvännens syster är inte helinne på att sticka vuxentröjor, det tar ju så sjukt lång tid. Men jag kan tänka mig att göra en deal: flyttar ni hit lovar jag att sticka tröjan!

  • [...] äntligen har jag tagit tag i pippitröjan jag bloggat om. För några veckor sen köpte jag nytt off-white garn i bomullsmix av märket [...]

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010