Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Skön höstkväll med stickmys

Igår träffades nägra kompisar för att pyssla och fika tillsammans. Mössa, pannband och julgransdekoration var några av de aktuella pysslen. Själv stickade jag färdigt en raggsocka modell mindre. Dessa är roliga att göra och går väldigt snabbt! Ett par har jag gett bort till storstadsvänner som är på väg att flytta tillbaka, jihoo! Ett annat par har Julius fått och det tredje ska ges bort till våra volleybollvänner som också har en liten pojk.

en_rad_raggisar

blå_raggsocko2

blå_raggsockor1

Goomba…

Goomba, vad är det? Om man är 80-talist har man nog spelat Super Mario Bros en eller två gånger i sitt liv. Här kommer en liten nostalgitripp i form av bad guy Goomba i lite olika färger…Mönstret har Crochetra gjort. Visst kan man vara söt OCH elak?

sprmario2 Continue reading Goomba…

Såna dära amigurumis

Amigurumis är små virkade figurer som har blivit väldigt poppis att göra. Det finns massor av böcker, hemsidor och bloggar om dessa små sötisar.  I våras när jag väntade på att Julius skulle ploppa ut hittade jag lite mönster som jag utgick ifrån. Här är lite av resultatet! En okänd liten röding och vita Tummenfigurer.

tummen_och_röding

De gick rätt så snabbt att göra, virkade mycket på bussen innan jag blev för trött och började sova istället :-) Här blå Tummenfigurer.

blåtummen1

Illcerise babytossa

I ett par veckor har jag stickat på babytossor, blev klar med den ena och när jag kom en bit på den andra insåg jag hur fel den första blev! Därför håller jag nu på med tossa nummer tre, förhoppningsvis ganska lika nummer två. Ungefär sån här med andra ord.

illcerisetossa2

Randig mössa version 2

Godkväll! Dags att visa den blå och gröna babymössan, stickat i bomullsgarn. Inte så varmt så jag hade intentioner att hitta ett fint fleecetyg och fodra, får hålla utkik efter det.

mössa1

Så länge är den lite stor men på Julle blir den ju söt!

blågrön mössa

Nya höstvantar

Hittade så söta ugglevantar nånstans på nätet och även ett gratismönster. Garnet var också nästan gratis så några kvällar senare hade jag mina fina  vantar.  Gjorde i och för sig ett ganska stort mönsterfel på ena vanten så det undviker jag nästa gång! Man kan nog se att det är ugglor iallafall.

ugglevante1

Garnet är 100% ull, vad jag förstår det vanligaste när man stickar vantar som ska värma bra. Ser ni var det blev fel? :-)

Ugglevantar2

Just det,  mönstret hittade jag här! http://www.kelbournewoolens.com/giveahoot.html

Randig mössa version 1

Nån gång förra hösten var jag på stickkväll hos Kakan och vi båda stickade likadana mössor fast olika färger. Så här blev min.

grönbrun mössa

Om jag hittar länken till Kakans mössa ska jag lägga in den också för den blev så snygg, en speciell blå färg som passar henne riktigt bra. Found it! http://kakan84.blogspot.com/2008_10_01_archive.html

Bomullsfilt till Lilleman

Blev inspirerad av en filt som en kompis fått till sin lille son. Valde fräscha kulörer i blått grönt och vitt. Eftersom den är i bomull är den absolut tvättbar- ett måste.

filt1

Jättelätt att göra, bara sticka räta längder. Det blev lite klurigare att montera ihop längderna. Om jag gör en till nån gång ska jag vara noggrannare att virka ihop jämnare. Eftersom man inte har några riktiga maskor att virka i på rutornas sidor ”tog” jag maskor på fri hand

vilket inte alltid blev så snyggt.

jullefilt3

Filtens baksida

jullefilt-baksida

Vagnfilt

hexafilt-klar

Eftersom det har tagit ett tag att få tummen ur har jag lite saker som jag gjort under året som kanske bör visas upp. Jag börjar med hexagonfilten jag virkade under sportlovet i februari samtidigt som jag tittade på nån Grand Slam-turnering, möjligen Australian Open. Jag trodde vi skulle få en pojk, därför valde jag blått, vitt och svart som skulle passa en svart vagn.

hexafilt1

Ett verkligt terapiarbete.

Blogg tillägnad handarbete

Då är det väl officiellt: Jag kommer bli en extremt bra mormor för jag tränar redan på allt vad handarbete är. Jag älskar att sticka och virka och nu när jag är hemma med lille J finns det mer tid än förut att pyssla med sånt. Så här är Emsters alster!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010