Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Svart och rött funkar alltid

Jag fick tre olika beställningar på vuxenmössor och alla ville ha rött eller svart, eller båda. Jag hade egentligen tänkt att inte sy applikationer på mössor längre, ett tag fick jag otroligt mycket beställningar på namnmössor. Dessa tar flera timmar i anspråk och är helt enkelt inte värda att göra, då syr jag hellre flera olika saker på den tiden. Nu har jag dock tänkt om lite och bestämt mig för att göra enkla applikationer exempelvis bokstav (en bokstav per mössa) eller stjärna. Det förhöjer ju verkligen en enfärgad mössa och gör den roligare.

En vuxenmössa med applikation kostar 160 kr. En motsvarande barnmössa 130 kr. Alla priser finns i fliken högst upp på sidan märkt ”Prislista”.

Ohemlig present

Igår hittade jag ett annorlunda och roligt tyg på Ohlssons. Jag var ute efter lila jogging till en heldress och hittade lite annat på köpet. Jag blev glad att hitta de gröna tågen som är ett nytryck från Borås Textil. Dessutom köpte jag ”gubbyxtyg” och tänkte mig göra en pösigare variant av mina fickmuddisar. Till Julle sydde jag det första paret, stl 92. Det är nog sista gången jag syr byxor i den storleken till honom, åtminstone måste jag förlänga dem i fortsättningen för nu är det ingen växtmån. Hur som helst, i fickan blev den brunvita ränder i campanjersey för han har en T-shirt i det tyget sen förut. Tyvärr fick jag ingen bra livebild på honom men för att visa vikten av att ha fickor visar jag den här bilden.

Nästa par är stl 74 med Jny:s bruna stjärnor i fickorna.  Dessa är en present till Julles kusin, jag tänker mig att speciellt min svägerska kommer att gilla stilen och så är de så roliga att göra!

Man måste kolla väldigt nära för att se fiskbensmönstret i tyget, på bild är det väldigt likt jeans men inte alls i verkligheten.

 

Liten jumpsuit

På syforumet jag är med i såg jag en så mysig jumpsuit som jag blev sugen på att sy. Såna gör sig fint i velour så jag valde igelkottarna från Kameleont Design som jag hittade på Syfestivalen i höstas. Genom ett byte med Onomak fick jag mönstret i stl 56. Jag funderar på att konstruera mönster upp till stl 68, det borde inte vara så svårt tycker jag. Det svåra med det här plagget är att få kantbanden snygga. Svängarna är väldigt tvära och supersvåra att få till med täcksömsmaskinen. Jag tror att jag kan göra det lite enklare genom att öka sömsmånen en aning men sen är det nog bara träning träning som gäller. Dagens jumpsuit duger inte för några närbilder men jag ska bli duktigare!

Lite fler bodys kanske?

Ja för nu var det minst fyra dagar sen jag visade den senaste bodyn så här kommer två till! Det fina djungeltyget funkar med massor av färger till kantband men som vanligt spelar jag rätt så safe och valde brun och röd. Den ena ska till en bekant till min syster och den andra behåller jag själv. Mönstret är gammalt och beprövat hos mig och är en vanlig 62:a rätt och slätt. Om man skulle vilja beställa en body från Emster nu går det så bra så, är inne i ett flow :-)

 

Byxor och tröja med pingviner

Idag har jag färdigställt ett set till en liten pojke, stl 92. Mamman valde utseende på muddisar och tröja redan i höstas så när jag nu inte fick tummen ur förrän nu ökade vi upp en storlek. Snart snart är jag klar med alla gamla beställningar (och det dåliga samvetet) vilket nog är bra för idag har jag känt av rejäla sammandragningar. Stackars damen på Ica tyckte nog jag var lite konstig som grimaserade så när jag hämtade mitt Stoff & Stil-paket med tyg :-)

Grå heldress

Jag är nog lite tjatig som mest visar upp heldressar eller kläder i stl 50 här för tillfället men det är ju så mina dagar ser ut så då får det bli så. Den här dressen är ivägskickad till Alingsås, utprovad och godkänd (glad och lättad för det såklart). Grå jogging i kombination med de röda fordonen från Jny blev så snyggt och stilrent tycker jag. Beställaren ville ha en liten applikationsdetalj på fickan så då fick fordonen gå igen där också.

Jag vet inte riktigt hur många heldressar det blivit nu men ganska många är det. Varje gång jag gör en ny så lär jag mig nåt nytt, antingen nåt sytekniskt som förenklar och gör jobbet snabbare eller också lär jag mig nåt nytt om storlekar och passform. Det kanske är därför det fortfarande är roligt att sy dessa heldressar!

Triss i byxor

Igår sydde jag dessa tre små byxor för att balansera upp alla bodysar jag gjort det senaste. På dagarna syr jag ju mest beställningar men märkte att jag saknade rätt längd på blixtlås till heldressen jag höll på med så då skickade jag iväg en beställning till Stoff & Stil. Redan idag fick jag ett mail om att paketet är skickat. Snabb service, jihoo!

Tillbaka till bebisbyxorna. Den röda jerseyn är Kameleont Design tror jag, den mjuka stretchdenimen och den grå velouren är från Jofotex. All mudd från Stoff & Stil, hoppas att mudden är tillräckligt tight, det brukar vara klurigt på babystorlekar. Idag är det två veckor tills vi får träffa nyingen, det känns spännande!

Tuff heldresstjej!

Igår fick jag besök av alla systrarna som hade beställt varsin heldress. Det visade sig att den minsta dressen (stl 68) satt perfekt men de två största dressarna var för stora, framförallt längdmässigt. Som tur var gick det lätt att justera genom att sy upp grenen och bara korta benen. Så här fin blev fyraåringen, den äldsta! Jag har även blivit lovad en bild på alla tre så småningom, ska bli roligt att se!

Body nr 3

Här kommer samma body som den första jag gjorde för några dagar sen, den turkosa med små elefanter men nu gjorde jag om mönstret så att den gick att knäppas i fram. Jag hoppas jag kommer kunna använda den mycket för jag älskar Znoks ekologiska djurtyg i kombination med röda kantband! Den här är stl 56 men alltså en långsmal variant.

En till body

Och den här gången klippte jag isär en köpt body för att kolla måtten. Jag sydde i de fina drakarna och kombinerade med svart kantband för att det ska vara lätt att matcha byxor. Jag lär mig mer och mer om hur mycket man ska stretcha kantbanden när man syr fast dem, jag har gjort misstag åt båda håll, dvs att kanten blir sladdrig och vågig eller ihopdragen och rynkig. Huvudregeln är ju att dra i banden i en innerkurva och inte dra alls, snarare ge efter i en ytterkurva. På raksträckor brukar jag se till att hålla bandet sträckt men inte dra nåt särskilt. Den här gången blev det fint.

Jag sydde också ett par byxor i ministorlek för att det skulle bli ett kit. Kanske inte världens snyggaste kombo men jag hade ingen sån grön mudd så jag fick ta svart istället.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010