Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

En till body

Och den här gången klippte jag isär en köpt body för att kolla måtten. Jag sydde i de fina drakarna och kombinerade med svart kantband för att det ska vara lätt att matcha byxor. Jag lär mig mer och mer om hur mycket man ska stretcha kantbanden när man syr fast dem, jag har gjort misstag åt båda håll, dvs att kanten blir sladdrig och vågig eller ihopdragen och rynkig. Huvudregeln är ju att dra i banden i en innerkurva och inte dra alls, snarare ge efter i en ytterkurva. På raksträckor brukar jag se till att hålla bandet sträckt men inte dra nåt särskilt. Den här gången blev det fint.

Jag sydde också ett par byxor i ministorlek för att det skulle bli ett kit. Kanske inte världens snyggaste kombo men jag hade ingen sån grön mudd så jag fick ta svart istället.

5 comments to En till body

 • Nina

  Finfint Emma! Byxorna kanske inte var i något roligt tyg, men i kombo med den söta bodyn så blir de ju perfekta!

  Haha, tänk den dagen man kan vara nöjd över en kantning :)

 • supersött…! Jag gillar visst byxorna! :-)

 • OYB

  Superfint set! Tycker plaggen blev jättehärliga ihop!

 • Selina

  Väldigt mysigt set! Jag tycker mig dock ana en tendens till blå/grönt här…har fru Hector möjligtvis en föraning om att det kan komma en liten bror;)
  Puss och kram!

 • emster

  Selina: Haha, föraningar kan man ju ha, det lär väl visa sig snart. Killar är väl bäst eller hur är det?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010