Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Testsömnad av body

Mönstertidningen jag prenumererar på hade nu senast ett nytt mönster på en omlottbody, en omlottbody utan knäppning i fram dock. Vet inte riktigt om jag gillar det, själva grejen med att klä sin bebis i omlottkläder är ju att slippa dra plagget över huvudet. Hur som helst, jag sydde en i stl 50 i Liandlos elefanttyg.

Jag har sytt flera bodys de senaste och kommer undan för undan utvärdera dem och jämföra dem sinsemellan. Den här verkar vara en långsmal variant. Hade en HM-body i stl 50 att jämföra med och då skiljde det 4(!) cm i längd men inget på ärmarna. På bredden diffade det 2 cm, även det rätt mycket tycker jag. Jag la till bara några mm i sömnsmån så det går inte att skylla på det.
I mina ögon blir den här här bodyn en liten stl 56.  Jag är ju också medveten om att HM:s storlekar är små men till en nyfödd bebis i dryga 3-kilosklassen funkar den fint! Vilken tur dock att jag slipper klä min nying i ljusblått/rosa/grönt, fram för starka färger och roliga mönster!

Tillägg 19/1: Hm:s body är alltså bra mycket mindre och motsvarar min syn på vad en stl 50 är. Mönstret jag sytt efter kan nog vara kanonbra, speciellt om bebisen är lite långsmal men det är nog smart att korta det lite om man tänker använda det som en stl 50.

6 comments to Testsömnad av body

  • Kul att du utvärderar mönstret! Jag tänkte testa det andra bodymönstret i tidningen, fast med en annan lösning på knäppning. alltid roligt att testa nåt nytt :)

  • emster

    Då får du skriva om det så jag får läsa!

  • Fin var den i alla fall! Kul med en utvärdering av mönster på body, ska följas med intresse. Sedan håller jag inte med om att HMs bodysar är små. Till min relativt tjocka men normallånga tjej har HMs storlekar bättre motsvarat de jag själv sytt här hemma än t ex Lindex. De från Lindex har varit korta och breda i storleken om jag jämfört dem med samma storlek från HM.

  • emster

    Makrill: Ah, intressant om HM-bodyn, måste nog kolla på några andra klädkedjemärken innan jag uttalar mig, hade bara Hm:s i liten storlek.

  • Riktigt fin! Jag har också provat mönstret och tyckte att det var en mycket bra modell, har en långsmal tjej!

  • Jättefin! Det där mönstret ska jag kika efter eller åtminstonet ta efter iden. Sydde en omlottbody nu senast till min ettåring då jag tycker att dom blir så bra i halsen men är dom så stora kan man lika gärna dra den över huvudet. Till riktigt små är det nog mest praktiskt med riktig omlott.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010