Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Inventering av stickat

Jag har inventerat lite av det stickade jag gjorde förra vintern och hittade bland annat två par handledsvärmare och ett par musvantar. Dessa kommer jag lägga ut i butiken, kostar en hundring per par. Musvantarna passar barn under ett år.

För övrigt snurrar livet på fort och sömnaden blir i komprimerad form och bloggandet likaså. Nu i helgen hoppas jag dock på att få några systunder eftersom vi helt utan anledning blir barnfria i helgen! Då ska jag passa på att göra några beställningar och sy upp delar av en minikollektion till ett litet klädparty som en av mina beställare kommer ordna endera söndagen. Ska bli kul!

Dregglisar och vantar

Förra veckan gjorde jag lite dregglisar och vantar, inte till någon speciell utan för att jag hade lite småbitar tyg över. Vantarna är tumlösa med åtsittande mudd vid handlederna, one size upp till ett år ungefär. Sen är det kanske inte så roligt att vara tumlös längre :-) Allt är fodrat med svart fleece och allt kommer finnas i butiken.

Nytt i butiken och randig luvtröja

För länge sen sydde jag en luvtröja till Julle med fuskfickor och fodrad luva. Den här gången ville jag göra en med riktiga fickor som jag tänkt ut från början hur konstruktionen skulle vara. Jag valde en turkos- och svartrandig velour och matchade med turkos jersey till detaljerna. Fickorna var kluriga men efter lite tänk kom jag på ett sätt som funkade och faktiskt blev snyggt.

I Butiken har jag lagt upp tumlösa vantar för de minsta, sydda av stretchjersey och mudd, fodrade med svart fleece. Kolla in!

Vita ugglevantar

Nu kan jag äntligen visa mina vita fodrade ugglevantar som legat i paket ett bra tag i väntan på Brudens möhippa. Hon blev väldigt glad tror jag och säkert nöjd med sin dag som Carrie i Sex and the City. Jag bjuder på en bild på både vantar och blivande brudpar!

Ugglevantar_feb-10

Brudpar_möhippa_100320

Nya vantar och bloggbryderi

Det kändes som att min blogg behövde en liten uppfräschning utseendemässigt så det har jag sysslat med de senaste dagarna. Jag är ännu inte riktigt klar men det tar tid när jag använder redigeringsprogram, pust.

I dagarna har jag stickat klart mörkgrå luddiga vantar som väntar på sin rätta ägare. Själv väntar jag på mina namnband som ska komma snart.

DSC_1896

Girly_mörkgrå1_1003

Nya pearly-vantar

Nu är de cerise-färgade girlie pearly-vantarna klara, gjort av ett mjukt akrylgarn med tre facettstenar på varje vante. Om någon skulle vilja ha dem är det bara att säga till, 120 kr.

Girly_pearly_1003

G_pearly_1003

Veckans projekt på G

Jaha, nu är stramaljen inköpt och jag har börjat så smått. Projektet är klurigare än jag trodde, ska fota lite och visar bilder nästa gång. I väntan på det visar jag ena sidan på vantarna jag stickade färdigt och fodrade förra veckan. Framsidan visar jag vid ett senare tillfälle, de är nämligen en present till en person och de ska ligga till sig lite i väntan på rätt tillfälle!

Jag trodde det skulle gå lika lätt med fodringen som girlie pearly-vantarna men så blev det inte. Personen kommer få nöja sig med en lite större och en mindre vante för jag fick helt enkelt inte till det. Måste öva :-)

Vita_vantar_feb-10

Syster Yster

Hej på er,

Hoppas er helg varit skön och avkopplande! Vår familj tog en tripp till mina föräldrar och träffade syster och svåger och lite vänner, härligt! Jag passade på att ta lite bilder på syster Lisa i hennes nya vantar och mössa. Hon hade tappat bort sin egen mössa i veckan så hon blev extra glad att få en ny.

Jag har också bestämt mig för att sälja lite av de alster jag producerar, om nu någon skulle vilja ha dem förstås. Om det finns något önskemål om nåt stickat eller virkat får ni skicka ett mail till emstersalster@gmail.com, det skulle vara kul!

Här följer lite bilder på en glad syster.

Lisa 3_feb-10

Lisa 2_feb-10

Lisa 1_feb-10

Girlie pearly klara

Nu så har jag äntligen gjort den sista finishen på vantarna och tagit bildbevis. De blev verkligen så mycket bättre än jag trodde och garnet är mjukt och skönt att ha på händerna. Intentionen är i och för sig att fodra dem men det har jag inte hunnit riktigt och dessutom har jag aldrig gjorde det förut så det kräver lite fokus.

Vantarna var ett så roligt projekt så jag har redan börjat på ett par nya i dovt cerise, samma garn.

Vantar

Vantar

Pearly Girly Mitts…

…så heter mönstret på vantarna jag håller på att avsluta. I mitt nya favoritgarn för tillfället (vintervit Viola från Garngrossisten i Mark) har jag stickat vantar med mönster på handryggen som ska dekoreras med pärlor innan de är klara. Mönstret kommer från Stickamera och var inte svårt att följa.  I nästa inlägg kommer bild på båda vantarna, helt färdiga!

Vante_feb-10

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010