Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Tjejkit!

Precis i dagarna som vår minste skulle titta ut kom en beställning på lite tjejkläder till en liten nyfödd. Vi kom överens om det cerisea stjärntyget och det skulle vara klänning, dregglis och mössa, allt i ministorlek. Vår lille kille kom i fredags morse och han har hunnit prova igenom en del av det jag sytt till honom. Än har jag ingen bra bild att bjuda på så det får vänta till nästa inlägg. Däremot bestämde han sig för att sova i tre timmar på eftermiddagen idag, samtidigt som storebror var på dagis, vilket betydde att jag kunde färdigställa tjejkitet. Bra jobbat, pojkar!

Det som kändes nytt i klänningen var att jag bara kantade med en nål i täcksömsmaskinen  istället för tvillingsömmen som är det vanligaste. Anledningen till det är att jag tror tvillingsömmen och kantbandet skulle se klumpigt ut på så små kläder. Dessutom är det mycket kantning, både runt hals och ärmar så jag valde att göra det vita så smalt som möjligt. Jag vet inte om man ser det utifrån bilden men kantbandet är bara ca 7 mm brett nu.

Emsters Alster på Kreativ Julmarknad

Babettes Kafferi i Linköping anordnar en kreativ julmarknad nu på lördag 3/12. Där får jag vara med, så kul! Fokus har jag lagt på mössor och dregglisar. Dessutom kommer jag ta med lite mysbyxor, tröjor och lite annat i begränsad mängd. Kom gärna förbi och säg hej- om inte annat för kaffet för det är helt lovely!

Rosa klöver

Massa småsaker i det fina klövertyget, mössa, kuvertklänning, napphållare och två sorters dreggelscarves. Den lilla är min vanliga som jag syr. Den andra är en specialare som min svägerska ska ge i present till en större flicka som behövde en slags scarf och jag tror hon blir fin! Det här tyget ska enligt uppgift komma in till återförsäljaren igen, fint, för mitt rosa är nästan slut nu. Det finns också i turkost, brunt, grönt och lila men just nu har jag bara turkost hemma.

Ha en fin helg alla!

Stjärnraglan

Och husets absolut sista turkosa stjärnor har blivit en framsida till en turkos raglantröja i stl 80. Snälla Ingrid som har bloggen Makrill hjälpte mig med tyget när jag behövde en bit stjärnor till en heldress i ett tidigare inlägg. Detta är vad som blev kvar och nu tror jag inte man kan köpa det mer tyvärr. Raglan är en så bra modell för det är enkelt att matcha olika tyger och det ser ofta snyggt ut.

Ytterligare en heldress

I slutet av maj fick jag en beställning på en turkos heldress med tillhörande scarf och mössa. Det som hindrade mig från att inte att bli klar förrän nu var:
1. Massor av andra beställningar från de klädpartyn jag haft i maj.
2. Som vanligt mycket att göra i skolavslutningstider.
3. Semester och umgåsande med familjen.
4. Och sen har jag blivit gravid också vilket jag och hela familjen är väldigt glad över men jag mådde  illa så fort jag satt med huvudet böjd över maskinerna.

Nu mår jag mycket bättre och har dessutom stort sysug igen, jihoo! Beställaren har varit mycket förstående hela tiden, tack för tålamodet! Här kommer således dressen, hoppas den kommer passa!

Pirattröja och lite blått

Hela den här veckan har jag haft lyxen att kunna sy hela dagarna och det mesta är beställningar. Innan sommaren klippte jag dock ut t-shirtdelar till en pirattröja som skulle vara till sonen men jag har inte tagit mig tid att göra den. Så här i sommarens sista stund sydde jag till slut klart och han har haft på sig den och jag tycker tyget är så fint.


Jag har också hunnit sy klart en beställning från en kund på den senaste marknaden. Hon köpte lite kläder där men mailade sedan och ville ha mer- kul! Muddbyxor, mössor och dregglisar i olika blå nyanser blev det.

Småplock

Här kommer några napphållare och dregglisar som jag sydde härom veckan. Egentligen sys napphållare enklast i vävt tyg men önskemålet var dessa tyger så då fick jag lösa problemet. Mjuka tyger drar sig gärna när man syr raksöm fastän man har pressat noggrant innan. Därför strök jag på vlieselin innan jag sydde ihop dem och då blev det bra som tur var.

I helgen väntar Vätternrundan för valda delar av familjen (absolut inte jag) med tillhörande grillmys hos goda vänner. Symässigt sett ska fyra heldressar bli klara så snart som möjligt så idag har jag klippt ut och kantat fickor. Jag är lite sen med en del beställningar men samtidigt har jag SOMMARLOV på tisdag så efter det kan jag bli mer effektiv!

Set i hjärtan

Jag tänkte fylla på möss- och dregglisförrådet lite. Från Stoff och Stil kommer detta svagt lila hjärttyg, så sött och flickigt. Seten kommer hamna i butiken i väntan på marknader och klädpartyn. Allt är fodrat med stretchig vit jersey. Samtidigt sydde jag ytterligare ett set i ett annat tyg men det får vänta på publicering till det är överlämnat till de nya ägarna.

Rött och jeans…

…har den här dagen bestått av. Jag fick en beställning på mina pösjeans med sydda veck och passade då på att göra ett försök till hängslebrallor som är vändsydda på överdelen. Jag har sett jättesnygga sådana hos I heart retro fast då med fodret i vävt tyg. Jag valde det snygga aptyget och jag tyckte det var svårt att få själva hängslena snygga. Undrar om jag inte ska sy överdelen med vanlig raksöm nästa gång, kan det bli plattare då och lättare att få till en rund form längst upp? Hm, mycket frågor och jag får nog helt enkelt testa och se. Gulligt blev det hur som helst och i övrigt var det bara smidig sömnad. Allt tyg är inhandlat hos min lokala tygaffär (- inte den stora kedjan som har kopierat molnen).

De beställda pösjeansen!

Till sist lite dregglisar som slank med på slutet. De kommer hamna i Butiken. Maila mig om du är intresserad!

Svart och vitt

Ja, svartvitt funkar ju till allt. Här har jag gjort ett par molnmuddisar i stl 62 och en matchande dregglis. Dregglisen försvann samma dag som den syddes men muddisarna spar jag till det kommande klädpartyt och låter den ligga i butiken så länge.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010