Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Upp-piffad mysbyxa

När jag får beställningar märker jag ibland att jag saknar en viss storlek av ett mönster. Härom veckan skulle jag tex klippa ut ett par vanliga mysbyxor i stl 98 och då saknar jag den storleken. Det är ju inte så svårt kanske att komplettera och 98 kommer ju vara en väldigt användbar storlek eftersom min egen pojk går mot den så smått.
Till saken. För att testsy byxorna bestämde jag mig för att göra ett par åt sonen men med lite extra piff i form av fickor och här är resultatet. Jag är hemskt nöjd även om jag inte hade tänkt mig dekorsöm i första läget men eftersom jag tänkte fel när jag konstruerade fickorna fick det bli så här.

Till sonen är de fortfarande lite långa men bättre det än att låta det vara som det ser ut i hans garderob just nu. Capribyx-stajl på varenda byxa, inte okej :-) Måste nog sy upp några till. När jag får tid.

Pösjeans till hösten

Ett par nya pösjeans till en röd flicka, samma som fick luvtröjan i ett tidigare inlägg. När jag skulle göra dessa såg jag att jag inte hade mönstret i stl 80 så då fick jag konstruera ett nytt, utifrån ett shortsmönster med besparing och lite mer avancerad sömnad än vad som krävs av mina enkla byxor. Mudd, detaljer i en specifik färg och pös på rätt ställen är jag ute efter och byxorna fick godkänt av flickans mamma. Denna mamma förresten tål att omnämnas. Hon är en supermamma/egenföretagare som med tre barn, man och stort hus också lyckas vara kreativ och pedagogisk genom sitt nystartade företag Linda Palm Creative. Gå gärna in och kolla hennes hemsida!

Nya tyger

Här kommer lite nya tyger! Alla är i jersey, alltså mjuk stretch som passar fint till mössor, muddbyxor, tröjor, bodies med mera.

a

Luvtröja

Det enkla sprundet gav mersmak och dessutom några fler beställningar på luvtröjan jag visade förra veckan. Svart tillsammans med de Jny:s röda fordon blev tufft till flickan som ska få den. Joggingen är från Stoff och Stil och är inte så tjock men har lätt flossad baksida, varmt och gott. Förra tröjan glömde jag att göra stickningen längst ner på sprundet för att det ska sitta fast men när man väl har gjort det blev det jättesnyggt även när inte tröjan är knäppt.

Och när själva tröjan är svart syns ju inte namnlappen så väl och därför gjorde jag nån slags dekorgrej med hjälp av fodertyget och trippeltäcksömmen. Från Bibbis har jag äntligen beställt textillim så jag säkrade täcksömmarna med limmet, det är så svårt att fästa dessa sömmar. Nån som har nåt smart förslag? Jag brukar knyta på baksidan men man vill ju inte ha fula knutar på framsidan av tröjan.

Följaktligen en gravidkjol

Jag måste såklart visa gravidkjolen jag sydde för några dagar sen och så berätta att bebisen beräknas komma i början av februari. Tack för kommentarerna i förra inlägget!

Jag var på IKEA nyss och såg värsta snygga tyget. Jag hade i och för sig sett det förut som gardin och har kollat efter det de senaste två gångerna jag varit där. Nu hade det alltså anlänt och jag köpte en dryg meter med förhoppningar om att få till nån slags gravidkjol. Jag tänkte ha brett svart resår plus ett blixtlås i sidan av det vävda tyget men när jag provade på visade jag mig vara ganska jämnrak (hej då midjan, hej höfter) så jag struntade i blixtlåset.

Förutom att jag slösade bort en kjollängd och foder för att jag skar till kjolen för liten så gick sömnaden bra. Två identiska kjolar, ytter- och innertyg skuren efter en jeanskjol och så en stor bit svart muddväv till magen.

Den senaste tiden har jag varit runt på nätet och kollat in väskor av olika slag. Först och främst med dragkedjor, i ett annat inlägg ska jag visa två stycken jag gjort. Här gjorde jag en fodrad med innerfickor fast ingen dragkedja. Tyvärr glömde jag mellanlägg, det gör väldigt stor skillnad eftersom det stabiliserar upp hela väskan. En annan gång kommer jag ihåg det!

Ytterligare en heldress

I slutet av maj fick jag en beställning på en turkos heldress med tillhörande scarf och mössa. Det som hindrade mig från att inte att bli klar förrän nu var:
1. Massor av andra beställningar från de klädpartyn jag haft i maj.
2. Som vanligt mycket att göra i skolavslutningstider.
3. Semester och umgåsande med familjen.
4. Och sen har jag blivit gravid också vilket jag och hela familjen är väldigt glad över men jag mådde  illa så fort jag satt med huvudet böjd över maskinerna.

Nu mår jag mycket bättre och har dessutom stort sysug igen, jihoo! Beställaren har varit mycket förstående hela tiden, tack för tålamodet! Här kommer således dressen, hoppas den kommer passa!

Luvtröja

I helgen kollade jag runt på lite andra sybloggar och blev inspirerad att göra nån sorts tröja med Kokalals enkla sprund. (Från början kommer det från Konkarong men Kokalal har gjort en så fin beskrivning av hur man gör). Julle behöver egentligen en helt ny garderob men jag började med en luvtröja. En kombo av praktisk basfärg och en stark accentfärg slutade med helsvart, smalrandigt i luvan och gräsgrön kantning till luva och sprund.

Allt gick smidigt tycker jag, enkel sömnad och kantningen var inte svår den heller. Det kluriga kom när jag skulle slå i de stora knapparna. Jag hade några av dessa stora på lager men hade aldrig använt dem. Utan tång slösade jag bort några knappar genom att slå på fel sätt men tyget klarade sig fint som tur var.

Somriga klänningar

I våras sydde jag en hel del kuvertklänningar, kul sömnad för att det går hyfsat snabbt att bli klar plus att jag faktiskt tycker att det är roligt att kanta. Vad gäller just kantningen kan man ju faktiskt tänja lite på gränserna för vad som matchar färgmässigt men här är det stensäkra kort, grönt till grönt och vitt till vitgrönt. Måste nog träna på att vara lite crazy i höst :-)

Pirattröja och lite blått

Hela den här veckan har jag haft lyxen att kunna sy hela dagarna och det mesta är beställningar. Innan sommaren klippte jag dock ut t-shirtdelar till en pirattröja som skulle vara till sonen men jag har inte tagit mig tid att göra den. Så här i sommarens sista stund sydde jag till slut klart och han har haft på sig den och jag tycker tyget är så fint.


Jag har också hunnit sy klart en beställning från en kund på den senaste marknaden. Hon köpte lite kläder där men mailade sedan och ville ha mer- kul! Muddbyxor, mössor och dregglisar i olika blå nyanser blev det.

Nya heldressar- och back in business

Halloj efter semestrar!

Efter en härlig bloggtorka är jag tillbaka vid maskiner, tyger och bloggande. Lusten att sy har varit dålig men nu kommer den smygandes igen. Idag har jag äntligen blivit klar med två heldressar. Evelina och Herman heter de nya ägarna och jag hoppas de kommer att passa. Det är speciellt kul att kunna hitta roliga tyger att matcha med i luvan.

Den olivgröna joggingen från Jofotex gick fint ihop med en stuv från Ohlssons med ringar i ljusblått, marint och olivgrönt. Stoff och Stils turkosa jogging matchade jag med interlock från Jny Design. Inte riktigt lika klockren ton i ton som den första men jag tyckte det funkade bra. Applikationer tar ju en massa tid men det blir ju så snyggt i slutändan. Om jag ska göra fler såna här i fortsättningen kommer jag dock behöva ta ut extra just för applikationer i och med den myckna tidsåtgången.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010