Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Inventering av stickat

Jag har inventerat lite av det stickade jag gjorde förra vintern och hittade bland annat två par handledsvärmare och ett par musvantar. Dessa kommer jag lägga ut i butiken, kostar en hundring per par. Musvantarna passar barn under ett år.

För övrigt snurrar livet på fort och sömnaden blir i komprimerad form och bloggandet likaså. Nu i helgen hoppas jag dock på att få några systunder eftersom vi helt utan anledning blir barnfria i helgen! Då ska jag passa på att göra några beställningar och sy upp delar av en minikollektion till ett litet klädparty som en av mina beställare kommer ordna endera söndagen. Ska bli kul!

Mer värmare…

…eftersom kylan håller i sig. Jag gav bort ett par pulsvärmare till en vän innan jul och hennes man uttryckte sitt gillande, tyckte att dom var rockiga :-) Därför har jag nu gjort ett par till honom också i grövre garn, lite manligare kanske! Jag blev nöjd hursomhelst!

petrusvärmare

Grå flätor

Jag skrev för ett tag sen om pulsvärmarna jag stickade och här är det färdiga resultatet. Det är fantastiskt kul att sticka olika mönster, flätor och hålmönster är de jag testat hittills på värmarna. Dessa blev ganska små, lite för små för mina händer, får fundera på vad jag ska göra med dem. Garnet är superwash ull om jag inte minns fel.

handledsvärmare_gråfläta_dec09

Jag har gjort ett par röda också som blev fina, har bara bild på en än så länge. Färgen är lite mörkare än den ser ut.

handledsvärmare_dec09

Just nu-projekt

När det är ruggigt ute så känns det kul och lite meningsfullt att sticka saker som kan värma en. Hittills har det blivit saker till små människor men för tillfället håller jag på med pulsvärmare i lite olika färger och mönster. Jag åkte på utflykt till Strömma textilutförsäljning i Norrköping förra veckan (ja, jag körde först vilse och telefonterroriserade en god vän som fick hjälpa mig med vägbeskrivning). Till slut hittade jag dit och fick med mig lite mysiga ullgarner hem till ett rätt så billigt pris. Varför är garn så dyrt normalt sett?

Här ett fiskbensmönster som jag hittade på Lisabee Designs

hålmönster1_pulsvärmare

hålmönster2_pulsvärmare

Och sen ett flätmönster från www.stickamera.se.  De färdiga kommer på bild om ett tag.

flätmönster1_pulsvärmare

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010