Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Klöverklänning

Det blev visst en till vuxenklänning, den här gången i det snygga rosa klövertyget. Det finns även i turkost och ska komma i brunt och lila såg jag för några dagar sen. Själva klänningen är det inga konstigheter med men jag använde tre olika sorters kantningar.

Längst ner fållade jag med tvillingsöm, så enkelt som möjligt. I halsen klippte jag en remsa och sydde ihop. Sen overlockade jag dit den och kantade med vanliga symaskinens elastiska raksöm. Jag antar att täcksömsmaskinen hade gjorde jobbet ännu bättre men jag vågade inte prova just nu. För att få v-formen sydde jag av kantens baksida längst ner på halsringningen.

Ärmarna är också gjorda av två ihopsydda remsor och overlockade. Jag stickade ner dem och lät dem sedan vara så att den råa kanten krullar upp sig. Så såg det ut på originalklänningen och det verkar funka fint.

9 comments to Klöverklänning

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010