Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Molnsingoalla

Många bloggare jag följer har gjort så snygga singoallaklänningar. Jag tycker det är en söt modell att använda till mjuka tyger så därför ville jag själv testa. Många utgår från Welinders mönster men den boken har inte jag och inte på biblioteket heller för den följde med i branden för ett tiotal år sen!
Någonstans, kommer inte ihåg var fick jag ett tips hur man kunde konstruera ett singoallamönster utifrån en raglantröja. Jag testade både i ett vävt tyg och jersey. Den i jersey blev bra men mitt mönster känns fortfarande inte helt klockrent.

Min fråga är: Behöver jag nödvändigtvis göra en halsinfodring att använda som kanal? När man inte gör det blir det helt vridet när man försöker fålla. Detta gäller speciellt vävda tyger, i molntyget gick det att dra så det blev rätt. Hur gör ni som vet?

3 comments to Molnsingoalla

  • Hej. Så fin den blev. Jag har en fråga om smock till dig. Har nog lyckats komma över en dålig beskrivning för jag blir galen. Den tjejen beskrev i sin blogg att jag ska räkna att tyget måste vara 3 gånger så långt som det riktigta måttet….för enligt henne drar smocksömmen ihop tyget så mycket. Men det gör det inte. Inte när JAG syr i alla fall. Om jag ska sy en tunika till en person där smocken ska vara över bysten och bystmåttet är 105cm…hur mycket tyg skulle du använt till det då?

  • emster

    Tessan: Hur mycket bredd man ska ha vid smock beror väldigt mycket på tjockleken på tyget, ju tunnare desto mer drar det ihop sig. När jag sydde till mig själv (ca 83 cm under bysten)var tygbredden 150 cm och tyget var motsvarande lakanstjocklek, ett ganska tunt bomullstyg. Jag skulle absolut inte ta tre gånger så mycket, snarare ca två. På min vuxenklänning blev det ju inte så mycket vidd i kjolen som jag kanske skulle önskat, i efterhand kanske jag borde tagit aningen mer bredd. Hoppas det var till lite hjälp, lycka till!

  • Maria Bark

    Den här var väl fantastisk…tänk den här i vuxenstorlek!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010