Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Sommarklänning

Efter de senaste dagarnas värmebölja känner man ju bara för att ha på sig svala kläder i tunna material. Jag har länge varit sugen på att göra något med smocksöm så jag gjorde lite efterforskning på nätet för att se vad jag behövde för material och kunskap. Själva tekniken går alltså ut på att sy långa rader av raksöm med tunn resår som undertråd. Vanlig tråd som övertråd. Man lindar då upp resåret på spolen samtidigt som man sträcker den. Det krävdes 1,5 full spole för min klänning.

En klänning blev det alltså, av 1 m tunt bomullstyg. Banden sydde jag av klippta remsor från tyget. Ska man alltid klippa diagonalt när man gör egna band (kallas det snedslå även när man inte kantar?)? Jag gjorde det nu men vet egentligen inte om det är rätt.

En annan rolig sak med klänningen är att jag nu har provat overlockens rullfåll. Det var inte alls svårt att ställa in, det svåra blir kanske att göra om alla standardinställningar till vanlig OL-söm :-D .

14 comments to Sommarklänning

 • ”Du är inte riktigt klok Madicken”!! Jag fattar ingenting av det du skriver om sömmar hit och dit, men snyggt blev det!!

 • Jag blir så imponerad av dina alster!! Jag fegar ur när det är såna här ovana och trixiga moment. Men det verkar ju inte du göra alls =) Gillas skarpt!

 • Vilken snygg klänning och vad fint det blev med rullfållen! Måste också prova rullfållen snart. Har tidigare också tittat runt lite på nätet för att se hur man gör smock men inte testat det heller ännu. Gjorde du klänningen lika stor upptill som ner till (innan smocken)?

 • emstersalster

  Le Petit: Ja, bredden var standard (150 cm tror jag) men det hade inte gjort något om den hade varit något bredare för att få lite vidd i kjolen så nästa gång kanske jag provar att skarva.

 • Jättesnygg och sitter bra verkar den göra :) Är på väg att sy något till mig själv men det blir aldrig av. Är det ett eget mönster? Fina grejer i övrigt med :)

 • Systern

  Va duktig du är!!!!

 • Wow vad fin. Nu har du inspirerat mig riktigt. Är RIKTIGT sugen på att börja sy till mig själv nu efter att ha sett hur bra du lyckats. Välkommen in att kika hos mig och delta i min giveaway. Hade varit superkul med ditt deltagande.

 • Vilken fin sommarklänning! Vad skicklig du är som syr åt dig själv! Att sy smock med tunn resår skall jag prova någon gång. Ang att klippa remsor av tyg. Jag tror man skall klippa diagonalt för att tyget inte skall remsa upp sig, om du förstår vad jag menar. Jag brukar inte göra det då det känns att man klipper rakt igenom tygbiten.

 • K.YRA

  Vad fin klänning, vad inspirerad jag blir nu :) Har aldrig vågat mig på smocksöm men ska nog göra ett försök nu!

 • vad fin den blev
  ska man kanta något som inte är rakt blir det bäst att klippa diagonalt eftersom remsan blir lite elastisk då.
  Rullfåll lyckas inte jag riktigt med, men när jag ser din snygga måste jag nog försöka igen!

 • Underbar klänning. Den är verkligen superfin!

 • Hej!

  Jag har en tävling hos mig nu där man kan vinna ett par jeans från Lucky Ellen. Var gärna med!

  Ha en fortsatt härlig söndag.
  http://gratistokig.blogg.se

 • Jisses. Du avancerar verkligen supersnabbt i din sömnad!!! Är så imponerad!! Supersnygg klänning – vet inte om jag någonsin kommer att våga mig på något liknande!

 • Hej. Vilken snygg klänning…Tack för tipset. Men hur gör jag för att beställa?? Hittar bara en massa exempel på tags….
  Mvh Cecilia

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010