Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Velourdress

Efter att ha varit på babysång med Jullen igår kom mannen hem med en present till mig- det nya numret av Ottobre! Några timmar senare fick jag möjlighet att börja klippa och sy. Det fick bli den söta velourdressen i omisskänligt 70-talsstuk. Lillen älskar ju att dansa och går igång på allt som svänger, gärna också lite elektroniskt (Låten Technologic från någon telefonreklam är mest populär just nu).
Hur som helst, jag tog det jag hade i tygväg, blå velour och matchade det med svarta detaljer och tyvärr en vit dragkedja. Det hade såklart varit snyggast med en svart men jag är ju otålig och vill göra färdigt direkt.

Processen gick inte helt smärtfritt. Allt gick fint fram till att jag skulle börja med krage och blixtlås. Kragen fick jag göra om tre gånger för den var för kort när jag skulle sy fast den i överdelen- ett tips är att ta i lite extra, det är ju bara att klippa bort överflödet sedan. Blixtlås och jag kommer fortfarande inte överrens men jag tror att det skulle kunna gå lite bättre om man följer råden från Blomma åker vagn, hon har nyligen gjort en tutorial om mysdressar och blixtlås.
En rolig sak är att jag för första gången har testat Husqvarnans täcksöm. Jag har ju ingen coverpro utan får oftast nöja mig med tvillingsömmen men nu blev det alltså våffelsömmen, sött!

9 comments to Velourdress

 • OYB

  Supersnygg! och vilken härlig blå färg! Var storleken överrensstämmande? (Ottobre kan ju ha lite breda och korta storlekar ibland)

 • Vilken underbar dress. Så snygg.

 • emster

  OYB: Den var perfekt i överdelen och ”smalheten”. Jag hade gärna velat ha benen ett par tre cm längre men jag sätter nog mudd om ett tag.

 • Du är ju för bra!

 • Sååå snygg och vilken cooling!!

 • Så fin den blev. Jag tyckte där var så mycket fint i detta nummer att jag också redan sytt plagg ur senaste tidningen. Gillade också overallen men kände att det än så länge är lite överkurs för mig. Så fint det blev med täcksömmen från HusQvarna. Jag har också en sådan har jag sett och ska testa den genast….ikväll…kanske imorgon…då jag får vara i fred för ungarna en stund :-) . Ha en bra helg.

 • Åhh den var helt underbar!! Måste också testa någongång!

 • Cool killen i cool dress! Önskar att jag hade ett yngre barn än en 3-åring att sy en sån dress åt, tycker att han är för stor men jag kanske har fel?

 • Supersnygg blev den. Jag tycker inte att det stör så mycket med den vita dragkedjan. Färgen var ju hur snygg som helst. Gillade att du bröt av med svart …
  Vilken snäll man du har, han vet visst vad du vill ha…
  Tyckte oxå att där var mycket fint i det nyaste numret. Har bestämt mig att jag ska prenumerera, det får bli en julklapp till mig själv.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010