Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Pingvinig pyjamas

Pyjamas är något jag inte prövat att sy förut (förutom vanliga tvådelade förstås) så på jullovet tog jag mig an uppdraget. Jag kollade i Ottobre, de få nummer jag har för att se om det fanns något matnyttigt men där hittade jag bara en man knäpper i ryggen. Jag ville göra en hel men öppning i grenen för snabba blöjbyten men ändå med fötter.
Jag började klippa ut delar från ett mönster från en gammal åttitalsmönsterbok men kom under tiden på hur jag ville att den skulle se ut. Jag tror det var hos Älskade Hjärtegryn som jag såg att man kan göra det enkelt för sig genom att skippa knäppningen i fram. Då kanske det till och med går att knåpa ihop nåt slags mönster.
Sagt och gjort, jag utgick från ett mönster på en kuvertbody och ett par muddbyxor i stl 62 och la lite på måfå ihop så att jag fick de viktiga måtten, ärmar, halsringning och benlängd. Dessutom klippte jag till en liten oval att sy fast mitt i grenen. Fötterna ritade jag av från ett par befintliga hängslebyxor. Till slut blev det klart och jag var glad. Nästa gång jag syr pyjamas kommer det gå snabbare hoppas jag!

11 comments to Pingvinig pyjamas

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010