Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Sommarklänningar

I höstas precis när Syfestivalen i Stockholm gick av stapeln träffade jag en vän som frågade om jag kunde göra en klänning likadan som en befintlig hon hade. Den gamla var nämligen helt urtvättad av flitigt användande och hon älskar den fortfarande. Jag gick med på att ta hem den och kolla om det verkade svårt att rita av, sen gick hela vintern och nu äntligen tog jag mig i kragen.


Själva klänningen är i jersey och är köpt på ett klädparty för 3-4 år den. Jag bestämde mig för att provsy en klänning till mig själv (i Jny:s ränder) och göra ändringar därifrån eftersom klänningen passar oss båda trots olika kroppsformer, (snacka om universalklänning!). Jag fick testa på att göra v-ringning och sy insnitt och rita mönster utifrån färdiga plagg vilket jag inte gör så ofta nu för tiden, nu är det mest att jämföra längd och bredd på köpeplagg.
Nu var det faktiskt inte alls någon avancerad klänning att sy men jag blir alltid lite extra nervös när jag syr till vuxna för passformen är ju så mycket viktigare. Därför blev jag så glad när jag några dagar senare fick godkänt och även förfrågan om att göra en till likadan fast i annat tyg. Lättnad!

De turkosa retroringarna är ju hur snygga som helst och det är synd att de är slut hos Znok. Själv har jag lite kvar av det turkosa och en liten snutt av det gula (som jag nästan gillar ännu mer) men sen är det slut.

EDIT: Det är ju hos Kameleontdesign retroringarna har funnits och där finns det lite gult kvar- jag har visst lite dålig koll!

7 comments to Sommarklänningar

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010