Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Vinnarklänningen

Efter några mail med Malin som var vinnaren i min tävling för några veckor sen har jag nu gjort en klänning som kan passa henne, både till storlek, färg och form. Hon är 14 år och ville ha glada sommarfärger!
Första gången jag testade att sy en smockklänning tog jag tygbredden (150 cm) och smockade tills jag tyckte det var lagom och sedan bara sydde ihop sidan. Nu klippte jag istället till ett separat liv och kjol för att få mer vidd i kjolen än vad livet krävde. Jag blev då tvungen att rynka kjolen och därefter i linningen sy på ett resår annars hade ju kjolen blivit stum längst upp och då hade den säkert gått sönder. Jag är nöjd med tillvägagångssättet och hur den ser ut som färdig klänning!

Det röd-och vitprickiga bomullstyget är köpt på AG:s textil i Lidköping som för övrigt har en uppsjö av trikå och andra mjuka tyger. Perfekt ställe för mig att handla på när jag besöker min hemstad!

7 comments to Vinnarklänningen

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010