Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Cardigan

Efter en skön julhelg tänkte jag nu visa mitt senaste stora lilla projekt. Jag fick i november en beställning på en svart cardigan med knappar. Jag hade tidigare sytt en annan cardigan till min son och skulle nu göra en till. Nu blev det inte en likadan för jag kände mig osäker på storleken på den föregående. Därför utgick jag från en väst i senaste Ottobre så jag inte behövde oroa mig för storleken åtminstone.
Jag har berättat förut att jag känner mig ganska osäker på att göra knapphål med hjälp av maskinens automatiska och även den här gången slutade det med att jag gjorde på frihand. På något sätt arbetar maskinen med mig den första gången (på provlappen) men när det blir skarpt läge funkar det inte längre. Oerhört irriterande men någon gång ska jag lära mig ordentligt.

En annan lite klurig del var att få kragslutet i fram snyggt. Jag fick läsa flera gånger för att förstå beskrivningen och ändå gjorde jag nog inte helt som det var tänkt men slutresultatet blev ändå okej. Jag gjorde lite förändringar i mönstret, bland annat att sätta dit ärmar, ta bort muddkanter och smalna av en aning. Jag upplever att detta blev en normal 86:a till slut och beställaren blev glad!

7 comments to Cardigan

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010